söndag 31 mars 2013

Fina frögurkor och fräknar

Hej på er!


I dag fick vi sovmorgon, den lilla sov till kvart över sju, lyx. Den stora fick feber i går kväll och sov till halv nio.

Efter frukosten försvann febern och vi grillade korv ute på trädäcket, solen värmde och jag har redan fräknar i ansiktet.


Jag serverade " ägg i kopp" till barnen i morse men ingen av dem ville ha ägg, typiskt, jag som tyckte att jag "fick till det" så bra.

 

När vi kom in fick jag "ett ryck" och började sortera och torka ur lådor och överskåp, det behövdes efter vintern (nu vet ni hur ofta jag storstädar mina skåp). Det var plastburkar och bestick överallt och mitt i röran, på ön, stod en citronkladdkaka och försökte svalka sig. Den står nu i kylen och "saftar till sig", i morgon kommer mammsen och pappsen på lättlunch.

Det är verkligen lyxigt att sitta här ensam vid datorn och skriva. Mina fina frögurkor leker bra tillsammans och J är ute och springer av sig påskmaten. Jag börjar faktiskt varva ner, jag är ledig och lovet har egentligen inte börjat.

Kram

lördag 30 mars 2013

GLAD PÅSK!

God morgon!

Otroligt, bara -2 grader och klockan är bara halv nio!

Det är en trött familj vid frukostbordet i dag.

Den lilla gav bort sin napp till "Påskharen" i går kväll. Det var bestämt sedan jul och hon var jätteduktig. Vi skalade en morot och valde ut en hjärtformad blåprickig skål att lägga nappen i. Allt ställde vi på verandan, precis utanför fönstret i hallen så att hon kunde springa och titta om det varit någon hare där. Jag och J hade stålsatt oss mot tandgnissel och gråt men inte en enda tår kom. Det blev dock lite bekymmer,  "Jag tror att det är bäst för mig att sova i din säng mamma", sa hon trots att hon aldrig sovit en hel natt i min säng sedan hon var liten bäbis. "Pappa, jag vet inte om jag klarar att sova utan min napp", sa hon och somnade. Duktig tjej!  Hon hade lite svårt att komma till ro och hon somnade jättesent. Gäsp! Vi hoppas det går lika bra i kväll.


Dessa fina påskägg fick mina sötnosar av "Påskharen i morse.Det låg på verandan och moroten och nappen var borta. Den stora fick läppglans och nagellack i grönt och den lilla i rosa.


Lite nytt på ön, fatet har ni sett i tidigare inlägg, nu har det tillkommit lite godis. Vi får se hur länge det får stå orört. Jag gissar att efter en dag är allt på något konstigt vis borta.






Ha en trevlig påsk!

Kram

fredag 29 mars 2013

Långfredagen

Hej på er!

Nu är det påsk, solen skiner och vi är lediga, kan det bli bättre? Temperaturen kanske.

Den stora har lekt med en kompis och den lilla och J har varit till lekparken. Själv rullade och stekte jag köttbullar till morgondagens påskbord som kommer att vara hemma hos mamma och pappa. 



På köksbordet:
Påsk på fat

 
Jag gör ett försök att njuta av andra blommor än tulpaner, än så länge har det gått bra, inga kliande ögon.


Den här kladdkakan med fudge kalasade vi på efter lunchen i dag och firade att det är lov. Tänk vad viktigt det är med ledighet och mys med familjen att få ladda batterierna och öka på kalorierna.

Kram

Skär torsdag

Hej!

Av någon konstig anledning råkade jag radera gårdagens inlägg och eftersom gårdagens händelser inte är aktuella i dag blir det bara några bilder. I rosa förstås.



Påskriset som inte fick vara inne.



De här färgglada äggen hade J och barnen gjort till frukost.


Som ni vet är tulpaner min favoritblomma. Den här färgkombinationen är min favorit och jag köper den så fort det finna i affären.

Hej då!

tisdag 26 mars 2013

Nytt ljus!


I dag tog jag mig en shoppingtur och köpte ett nytt ljusfat och ett nytt rosa ljus. Vi var även ute och hämtade björkris men jag hann precis dekorera det med rosa fjädrar innan första allergiska reaktionen kom. Kli i ögonen och "rinnsnuva", trist. Nu står påskriset på ett bord utanför ytterdörren.





Dessa små sötnosar (äggen), fick också följa med hem)


Trevlig kväll!

Kram


söndag 24 mars 2013

Tulpaner

Lite nytt på skåpet. Tulpaner förstås....gillar!
Hej!

Jag har haft en skön söndag, mina föräldrar var här på förmiddags fika och på eftermiddagen var vi till en ny lekpark och lekt i solen. I morgon börjar sista veckan före påsklovet, längtar efter ledighet.
Nu åker påskpyntet fram

Trevlig söndag!

Kramar

lördag 23 mars 2013

Barnkalas nr 2

Hej på er!

Vilket toppenväder vi haft i dag, solen har värmt och temperaturen har masat sig över nollan och upp på plus. Vi började dagen med barnkalas, det blev mycket socker och mycket bus, precis som det ska vara. Efter det var vi ute och grillade hamburgare, det smakar extra gott att äta ute.


Det här fotografiet på cakepops är taget tidigare, dagens bilderna blev suddiga.

Cupcake







Den lilla hade valt Little PetShoptema till stt kalas

Här är receptet på cakepops, de är supergoda och superlätta att göra, ingen ugn bara......socker.


Cakepops       20 st


Smet:
1 pkt Ballerina kladdkaka, till jul använde jag Ballerina pepparkaka.
50-75 g Philadelphiaost

Glasyr och dekoration:
100-200g valfri choklad
Valfritt strössel
Grillpinne eller "riktiga" cakepopspinnar

Mixa kakor tillsammans med Philadelphiaost i en matberedare tills kakorna är söndersmulade och det har blivit en degmassa (den ska inte vara för klibbig).
Rulla till små bollar, jag brukar ställa in degen i kylen i 15 min. innan jag rullar, då går det lättare och det blir inte så kladdigt.
Smält chokladen i vattenbad, doppa pinnen i chokladen innan du försiktigt trycker ner den i "bollen", då fastnar den och "bollen" glider inte runt på pinnen. Pensla eller doppa "bollen" i chokladen och dekorera.
Låt klubborna stå och torka innan du ställer in den i kylen annars kan de "svettas".
De håller sig i några dagar i kylen men brukar försvinna ganska fort.

Trevlig kväll!






fredag 22 mars 2013

Phu!

Hej!

I dag har det verkligen varit hektiskt, hela dagen har vi ordnat inför morgondagens barnkalas, vi har bakat, städat, tvättat, förmedlat vid barnbråk, plockat upp och sorterat samma saker flera gånger (eftersom barnen drar fram sakerna igen så fort vi vänder ryggen mot dem) och mitt i allt fick jag för mig att plantera om några blommor. Det blev jord överallt (jag nös i krukan) och min tålmodiga man fick dammsuga igen. Efter mycket "om och men" fick vi två trotsiga barnen att hjälpa till och då gick det smidigare......nu är det fredag!

Det blev cakepops och cupcaks, i morgon ska de "frostas" och dekoreras.


 

Resultatet ser ni i morgon, när vi har dukar fram till kalaset.

Trevlig kväll!


En fråga! Hur ändrar jag tiden för mina inlägg? Jag har försökt flera gånger och trots att jag ändrat så blir det knas när jag lagt ut mitt inlägg.




torsdag 21 mars 2013

Fint i hallen

Hej på er!

I dag arbetar jag hemifrån, det känns lyxigt, äggfrukost och kaffe med vaniljsocker i. Ute snöar det och inne brinner en brasa, mysigt, jag får nästan sätta upp mina adventsstakar......I går sa en kollega till mig att det var 20 grader varmt den här tiden förra året och att det inte varit så här kallt i slutet av mars på hundra år. Stämmer det?

I går gick jag runt och var nervös för en intervju på jobbet men det visade sig att det inte alls var så "farligt", det var rent av trevligt att sitta och svara på frågor kring mitt arbete.

På tal om advent, nu när jag gick förbi byrån upptäckte jag att vi har en julgranskula kvar. I det här snöovädret passar den in och får vara kvar till påsk.

Ursäkta att alla mina bilder är mörka, jag fotograferar med en enkel "vanlig" kamera.



 




Titta, för en kort stund tittade solen fram och jag lyckades fotografera precis då, vilket fint ljus i vår mörka hall.

söndag 17 mars 2013

Barnkalas nr 1

Tårtkalas




Den lilla hade sitt "vuxenbarnkalas" i dag, det var spännande och väntan var lång, nästan som att vänta på tomten. "Det är jobbigt att vänta, nu går jag och vilar mig", precis innan mormor och morfar kom bäddade hon ner sig i soffan och tänkte ta en liten sovstund, tur att paketen piggade upp henne.




Jag erbjöd mig att göra en jordgubbstårta med fick till svar att "jag lillar masipantårta från affären", så det blev att beställa en från konditoriet.




Den var fin och smaskig...trots att jag inte fick äran att baka den.



Duk och girlang har den fina stora valt ut och satt upp.



Nu är det bara barnkalaset kvar, cakepops och cupcake ska göras innan nästa lördag, det ser jag fram emot. Efter födelsedagsfirandet är det äntligen dags att påskpiffa lite.


Trevlig söndagskväll!

Ps.....efter mycket frustration, tårar, skrik, dregel och hysteri fick jag det hedersamma uppdraget att plocka bort tanden, det var svettigt både för den stora och för mamman. Nu kan den lilla söta "gluggan" både röra överläppen och äta.




fredag 15 mars 2013

Liten tand välter helt badhus

Fredag!

Fredag, min lediga dag.

Den lilla har varit lite febrig i dag och tittat på film nästan hela dagen och den stora har varit med klassen till badhuset och skapat ett mindre kaos, den lösa tanden började blöda! Mycket! Många stora tårar och det var tydligen omöjligt att fika, bada, prata och till och med svälja. Tur att mormor var med, tur att de hade varma chips att sälja vid utgången och vilken tur att det gick bra att både tugga och svälja dem.....

Solen skiner, banen lekter utan att bråka och det är nystädat i mitt kök, en skön känsla. Nu har köket gått i vitt och blått hela vintern och jag ser fram emot att få ändra färg....jag ska vänta en vecka till.....sedan ska jag göra lite vår -och påskfint.









(Jag måste erkänna att jag har smugit in lite rosa på köksbordet (det syns i tidigare inlägg)).


Trevlig fredag!

torsdag 14 mars 2013

Ny istid?


Duken är av tyg från Tilda och ljuslyktorna är från Smultrongården


Hej på er!

Var är våren?

När jag vaknade i morse var min näsa alldeles stel och iskall....och då var jag i sovrummet. Ute var det 20 grader kallt......i mars?! Jag hörde nyss på nyheterna att våren är inte här förrän det har varit över en viss grad i sju dagar i sträck (tyvärr missade jag hur varmt det måste vara, någon som hörde?) och det har det inte varit i år.

Jag var helt oförberedd på att det skulle vara så kallt ute, jag tror att min hjärna förfrös på väg till jobbet. När jag kom till jobbet hällde jag handsprit i mitt kaffe i stället för mjölk men som tur var drack jag inte. Min kollega fick sig ett gott skratt.

Här får ni en vårblomma i kylan!

Trevlig kväll!

söndag 10 mars 2013

Jag, vinnarRobin och 25 tusen till

"You"!

Vann rätt låt?

Sitter nu hemma och vilar efter en helg i Melodifestivalens tecken. Hotellmys, bad i liten pool, lyxfrukost och trevligt sällskap, tack familjen B!

Dagen började i Solna Centrum, där tittade vi, till min äldstas glädje, på Anton. En snabb lunch och sedan bar det iväg till Friends Arena och Matinéföreställningen, kö, kö, och lite kö......... Arenan var stor och fin, lite trist att det fortfarande är en byggarbetsplats, det var svårt att veta vilken väg (grusväg) vi och alla andra tusen skulle ta för att komma därifrån. Mello var ok, jag saknade känslan av att det "är på riktigt" och "nu gäller det" men huvudsaken att min äldsta är nöjd.




Nu väntar en lugn kväll i soffan och jag hoppas att barnen somnar hyfsat tidigt så att de orkar med veckan.

Kram!



söndag 3 mars 2013

"Storapapperrensardagen"

Redan söndag!




Söndag och den stora - papper - rensar - dagen! Jag är fruktansvärt dålig på att sortera och sätta in mina papper i pärmar, i dag var det dags för min jättefyllda "receptlåda" och det tog hela förmiddagen. Jag började med att lägga alla recept i olika högar över hela köksgolvet men insåg ganska snart att det bästa sättet var att kasta det mesta. Jag tänkte att det vi inte lagat (tillagat) på fem år, kommer vi aldrig att laga.....och det var rätt mycket. Tro det eller ej men det som blev kvar fick plats i två skriftsamlare. Äntligen fick jag nytta av mina skriftsamlare som jag dekorerat med motiv från Tilda. Nu när allt är sorterat och klart funderar jag över varför jag inte gjort det tidigare. Nu har jag bara ett ton papper utspritt på tusen olika ställen kvar att sortera, det är sådana där "viktiga" papper som är bra att ha....i pärmar.

Jag vill tacka för min första kommentar, jättekul! Jag är ju en "nybloggare" och hade totalt glömt bort att titta under rubriken "kommentarer". Tack snälla Katarina, du ska få en kram i morgon!

Kram


fredag 1 mars 2013

Fredagsmys med rosa tulpaner och Emil

Hej! (uppdaterad)




Redan "mysfredag", veckorna går så fort, snart är det påsk. När vi är ensamma gör vi nästan alltid samma sak på fredagskvällen, vi tänder ljus, äter lite extra gott och ha en tv-kväll, som så många andra barnfamiljer gör.Ofta tycker jag att fredag kväll är den "bästa" på hela veckan, då har jag hela helgen framför mig. I kväll lyckades J och jag avstyra tacos, blir lätt tjatigt och enformigt, det blev thailändsk kycklinggryta med röd curry.

Jag har varit ledig i dag, det är konstigt, alla fredagar går i tvättens tecken. Jag fattar inte att vi kan få i hop så mycket smutstvätt, det bokstavligen hänger över korgarna....vad gör vi? Mellan alla maskiner har jag småpiffat i köket och njutit av solens ljus. Den lilla har varit lite småtrött efter en tuff vecka på förskolan och tittat på Emil för tusende gången. Funderar på att ljuga, en vit lögn, och säga att filmen är trasig eller att vi tappat bort den. Här skulle jag vilja ha satt dit en "smilegubbe" så alla vet att jag skämtar men jag vet inte hur jag ska infoga en.

I går kväll kom jag hem sent på eftermiddagen och på köksön stod en stor fin bukett tulpaner, perfekt rosa och perfekt frasiga.









Den lilla kom ner med syrrans fina lådor från "Tildaserien" och ställde dem på klaffbordet, det blev fin.





Trevlig mysfredag!