söndag 30 juni 2013

Kalorier

Söndag och det gör ingenting.....vi är lediga.

I dag när jag vaknade var det regn och mulet, nu skiner solen. I dag har jag inte gjort många knop, mest suttit framför datorn och läst mail och tittat på era fina midsommarbilder. Ni tar så fina kort, det är många midsommarbilder och det är jättetrevligt att ta del av. Jag börjar längta efter att fira midsommar på hemmaplan, de senaste tre åren har vi varit utomlands.

Barnen har lekt på övervåningen hela dagen, de kom ner när korvstroganoffen var klar. Den lilla utbrast "å vad gott med korv!" Skönt att höra eftersom korv är mat som jag som mamma tycker är "så där" att ge barnen men jag tror att det blev en bra kontrast mot semesterns alla bufférätter. Den lilla uppskattar än så länge traditionell svensk husmanskost.

Jag vet att det blir många mallisbilder men jag måste visa några av alla goda och icke-goda efterrätter som jag smakade i mig under veckan. Den stora "körde" chokladfontänen varje kväll.

Detta är en av mina "gotallrikar", dock ska det tilläggas att glassen/pussmunnen är den lillas.


Ser godare ut än vad det var.


Nu ska jag gå ut i solen, det är bäst att passa på när den visar sig.

Kram L

lördag 29 juni 2013

Alcudia

Hej på er!

Ledsen att jag inte tittat in på länge!

Vi har haft seeemeeester!!!!
Härliga, barnvänliga, varma, soliga Alcudia!

Det är ett toppenställe för kidsen, långgrunt, mycket glass och Lollo och Bernie. Jag måste säga att Sunwing verkligen satsar på barnfamiljer. De har lekt i miniland, källsorterat skräp med Lollo och dansat på minidisco med L & B nästan varje kväll. Själv har jag ätit, solat och ätit, All Inclusive är förödande för midjan, jag äter mer mat än vad jag behöver. Det slank också ner en eller två Sangria efter maten. Dagarna tillbringade vi på den långgrunda stranden. Vi gjorde en utflykt från resorten och det var till marknaden. Barnen handlade armband, väskor och klänningar. Själv köpte jag två tunikor i "färgigaste" neon och J fick en halv glass....som det brukar vara....


Den stora fick en Lollokram efter minidisco......

...och den lilla en Berniekram vid lunchen.


Sunwing Alcudia Fitness & Spa.

Stranden på eftermiddagen.

Stranden på kvällen.
En vecka går fort, det var trist att lämna värmen. I dag har det åskat och regnat, J har till och med gått i fleecetröja...inomhus.

Jag hoppas att ni har haft en bra midsommar/vecka! Vi ses!

Kramar

torsdag 20 juni 2013

Glad Midsommar...i förskott!




En vacker fjäril som min stora gulliga tjej kom hem med.

Hej på er! 

Tittar in en liten stund för att önska er en glad midsommar! Ja, jag vet att det är i morgon, orsaken är att jag kommer att ha lite svårt för att använda datorn i morgon....så det är bäst att passa på nu i kväll.



I dag har det varit den stora tvättar- och städardagen. Phu! Tvättmaskinen höll sig i form en dag till. Nu är mitt hem rent och tvättkorgarna är fint tomma....i några få dagar.... 

Just nu sitter jag och tittar på Ernst som vill ha "mer gungor åt folket" Varför? Även om jag tycker att det blir lite för mycket mysfarbror så tycker jag att en sommar utan Ernst, Allsång på Skansen, Morden i Midsomer och Sommarkrysset skulle vara lite trist.

Trevlig midsommar!

Kraaaam!





tisdag 18 juni 2013

Semester

Hej på er!

Nu är det verkligen semester. I dag jobbade jag min sista dag, nu är det lov. Nu väntar jag bara på värmen, veckan har varit lite kall. Mitt arbetslag firade den kommande ledigheten med att luncha på Stadshotellet. Jag åt en jättegod fransk fiskgryta med aioli. Det var en trevlig avslutning på läsår -12/-13.

I går var jag på tjejmiddag och som vanligt glömmer jag bort att ta kort. Vi åt gott och det var trevligt att ha "tjejsnack". Det blir inte så ofta som jag vill, det är svårt att hinna med vänner och bekanta när man har småbarn. Tyvärr tappade jag min mobil i Js bil och den fick åka med upp till dalarna. I dag har det varit väldigt konstigt utan den, tomt och lite småbesvärligt. Tänk vad beroende jag har blivit en den där lilla manicken. På onsdag får jag tillbaka den och då blir allt som vanligt......

Som ni vet tycker jag mycket om hyllor. För en tid sedan satte J upp en liten paradhanddukshylla......ett hem kan inte få för många hyllor, eller...?



Till kvällsmat väntas en väldigt komplicerad och näringsrik Lollo och Berniepizza. Känner ni till Lollo och Berni? De är "maskotarna" på Sunwinghotellen. Av någon konstig anledning tror min yngsta att minipizzorna från Lidl heter Loll och Berniepizza??? Ja, jag vet, det är varken mycket till mat eller mycket att fira sommarlovet med men barnen tycker att det är gott och själv är jag "slappna av, det är lovtrött".

Nu minsann skiner solen och helt plötsligt blir allt så mycket ljusare, härligt, och med skolsken önskar jag er en trevlig kväll!

Kraaaam


söndag 16 juni 2013

Gubbröra och rörig gubbe

Hej på er!

Ni som har ledigt/semester nu, känner ni som jag att det tar några dagar innan man varvar ner och förstår att det faktiskt är semester? Jag pratar om att slappna av och känna att man är ledig. I dag har mina juveler slappnat av och då känner de hur trötta de egentligen är. Den lilla pendlar mellan skratt och tårar, hon somnade till och med i bilen på väg till affären och det är ca 500 m. Just nu springer de runt på gräsmattan och skrattar...phu! De behöver verkligen ledigt!

I dag har vi ätit riktig sommarmat, Gubbröra. Jag tycker att det är supergott.....en gång per sommar, sedan blir det lätt mäktigt.



Min man stressar runt här och försöker laga köttfärslimpa samtidigt som han leker ute med barnen, rörigt! Jag ska ta och hjälpa honom, frågan är om jag ska hjälpa honom med maten eller leken?

Trevlig söndag!                    Kram

lördag 15 juni 2013

Skolavslutning

Hej!


Nu är det sommarlov! I alla fall för barnen. Den stora hade sin avslutning i fredags.


Efter en stressig morgon med locktång och nagellack sjöngs sommarlovet in av den stora. Jag måste erkänna att "Den blomster tid nu kommer" ger mig en speciell känsla, det var nästan att jag fick en tår i ögat. Alla barnen sjöng vackert, var så fina och så glada! Efter sång och fika stressade vi till mitt jobb och önskade alla mina elever en glad sommar. Jag vet inte om jag berättat att jag arbetar som högstadielärare. Jag "släppte" nior i år, lite vemodigt, de har utvecklats så mycket. Det är alltid lika spännande och intressant att följa deras resa, det händer så mycket på tre år. Alla elever satt så fint i klassrummet, uppklädda, lättade och väntade på betygen. Vi delade ut betyg, kramades och pustade ut, juni är en tuff lärarmånad med aktivitetsdagar, niornas avslutningsfest, studiebesök, "betygsgångest", dokumentation, samtal etc. Nu ska jag arbeta i två dagar till, sedan går jag på semester.

När vi kom hem firade vi sommaren med en fantastiskt god jordgubbskolapaj, supersöt så det är tur att gubbarna ger lite syrlighet.



Den bakas utan ugn. Här är receptet


Jordgubbskolapaj

I burk Kondeserad mjöl, á 400 g
150 g smör
300 g Digestivekex
1 l jordgubbar
ca 40 g riven blockchoklad
3 dl vispgrädde

Kolakräm: Ta av pappret från burken med den kondenserade mjölken och småkoka den oöppnad, utan lock, i ca 2 1/2 timme. Burken ska hela tiden vara täckt med vatten, fyll på efter hand. Ta sedan upp burken och skölj den med kallt vatten. Låt den svalna helt innan den öppnas. 

Botten: Klä en form med löstagbar kant med plastfolie. Smält smöret och mixa kexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på boten av formen. ( Jag tryckte upp lite av blandningen på kanterna också, bara för att det skulle se snyggt ut.) Ställ in formen i kylen i minst en timme. Lossa sedan botten från formen. Lyft upp den och dra försiktigt bort plasten och lägg den på ett fint fat.

Montering: Bred på kolakrämen på kexbotten. Spritsa eller klicka ut grädden på kolakrämen. Riv mjölkchoklad över grädden och avsluta med jordgubbar. Pajen blir godare om den får stå kallt innan severing. 

Den är supersöt, jag serverar den med extra gubbar brevid.

Njut!

Nu är det lördag och snart kväll. Är det något bra på tv?

Kramar 

 


tisdag 11 juni 2013

Min vecka

Hej!

Tittar in en kortis för att säga hej!

Jag har haft en tuff arbetsdag och känner mig besviken, arg och totalt mörbultad. Nu ska det bli skönt att ta kväll. Den här teckningen fick jag av min stora, Angry Birds, passar bra i dag. Visst ritar hon fint min sötnos?



Veckan är fullspäckad och det är bra, då går veckan fort. I går, måndag, var jag kompledig så jag har haft en väldigt lång helg, hela fem dagar. I dag har vi haft Stadskampen på jobbet med olika klurig uppdrag, bland annat skulle en gris fixas fram, Gangnam Style skulle dansas på torget och en mormor med papiljotter skulle också redovisas. I morgon ska en avslutningsfest ordnas...mitt i veckan. På torsdag slutar jag tidigt och då ska vi baka Cake pops till min storas skolavslutning, det ska vara Ballerina Cheesecake jordgubb med vit choklad. Hon ska också ha fransk manikyr fixad och rosa på tånaglarna. På fredag ska jag upp och locka hår, gå på skolavslutning och lyssna på sommarsång, trevlig! Efter det ska vi "sommarlovsfika" hos oss med en kalasgod kolajordgubbspaj. Jag visar den när den är bakad......Phu! Sedan är barnen sommarlediga! Själv jobbar jag några dagar till.

Hur ser din vecka ut?

Kram på er!

lördag 8 juni 2013

Soltrötta barn och ett sessbröllop

Hej på er!

Det verkar som att sessan kanske får några droppar regn på sig. Regn ger ett lyckligt äktenskap har jag hört och det låter lovande med tanke på att himlens alla portar öppnade sig när vi slog upp kyrkportarna efter vår vigsel. Det vräkte ner och alla gäster blev blöta.

I dag är vi en soltrött familj. Barnen är gnälliga och vi vuxna är trötta. På förmiddagen var vi och shoppade en ny damsugare, den gamla var bokstavligen utbränd och gick i förtidspension. Vi har nog aldrig träffat på en försäljare som var så ivrig att sälja damsugare, han pratande och pratade, J hade svårt att komma därifrån. Jag och barnen hann avverka alla locktänger, Wii-spel, dvd-filmer och ett toalettbesök. Till slut kom vi ut med en fin liten gråbeige damsugare som nu har mycket att bevisa efter den uttömmande föreläsningen (av försäljaren). Jag hann även med att inhandla två nya bikinin så nu måste det bli en solig badsommar.

När vi kom hem fyllde barnen hela trädgården med hinderbanor tillverkade av hopprep, rockringar, hinkar, bollar osv. Frågan är vem som ska städa allt när de tröttnar. Dessutom hoppar de med gosedjur som nu är fulla med gräs och jord.

Vill passa på att rekommendera en supergod frusen jordgubbscheesecake. Receptet har jag fått av en arbetskamrat, snälla M.


 Vacker, eller hur?....


 ...och supersmarrig.


Ser ni alla lager, om du vill kan du dölja det men jag tycker att det är vackert när de syns.

Här är receptet

Frusen jordgubbscheesecake

100 g färska jordgubbar
3 dl vispgrädde
200 g färskost, jag använder Philiadelphiaost
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
120 g Singoallacheescake
ca 1 dl jordgubbssylt (sqeezy) 

Mixa bären till puré och vispa grädden.
Vispa i hop  färskost, äggulor, socker, vaniljsocker och salt i egen bunke.
Vänd försiktigt i grädden och purén i färskostblandningen.
Skär kakorna grovt.
Täck en springform med plastfolie, det går lättare att lossa kakan vid servering.
Varva glassmeten med kaksmulorna och sylt i en springform, börja och sluta med glassmeten.
Frys i minst 5 timmar och ta ut den en halvtimme före servering. Dekorera med färska jordisar.

Njut!

Kram på er!

torsdag 6 juni 2013

Långledigt

Hej på er!

Hur har ni det på Nationaldagen? Varmt?

Nu är det långledigt, skönt! Jag har lättare för att slappna av när jag har ledigt och vet att det är långledigt. Jag slipper stressa upp mig över allt som ska hinna göras.Det märks också på barnen att de behöver sommarlov, de är trötta och lite smågnälliga.

I dag har mina föräldrar varit här på lunchbuffé, trevligt och somrigt. Dukningen gick i blått. Vi ville tacka dem för att de hjälper oss så mycket med barnen, logistiken och hemmet.  

Tack mamma och pappa!

Vi åt bland annat Västerbottenpaj, mums, krämig och god. Till det olika sorters kallskuret och annat småplock. Den stora gjorde både tzatziki och tomatsallad med vinägrett. Den lilla både skar och åt fetaost, om vi inte hejdat henne skulle hon ha ätit upp all feta innan den serverades.



Ni ska jag åka och hämta den stora som leker hos sin bästis.

Ha en fortsatt trevlig dag!

tisdag 4 juni 2013

Trivselkväll * 2

Hej!

Nu har vi varit på barnens sommarfester/trivsellkvällar. Olyckligtvis inföll de samma kväll och till råga på allt var det vi som ordnade den ena. Det kallar jag dålig planering av mamman i huset, som tur var började den lillas en timme före den storas, så vi hann i tid till båda. Den lilla sjöng för fullt och åt köttbullsbaugett så det pep ur öronen. Jättetrevligt! Den storas klass utmanade oss vuxna på olika lekar, bland annat att transportera ärtor med sugrör. Det var en aktiv trivselkväll och den stora "kraschade" innan vi lämnade skolgården. Stora tårar rann ner efter en stor besvikelse vid den långa ostrukturerade kön vid skolans linbana. Båda barnen somnade lätt på kvällen....mamman också.

 
Mitt ansikte är något bättre och jag hoppas att inflammationen har vänt för att försvinna. Nu när jag äter kortisontabletter vill jag äta hela tiden, helst det som är onyttigt. Jag bakar och bakar och äter och äter. Det senaste blev vaniljcupcakes med chokladfrosting.


Jag tog med mig några till jobbet och det uppskattades.



Nu väntas köttbullar och makaroner. Ja, jag vet, snabbmat men det är i alla fall hemgjorda köttbullar, det ska gå fort trots att vi slutade tidigt i dag. Min man är i Stockholm och njuter av det fina vädret så jag och barnen ska hinna ha en tv-kväll innan det är dags för att "natta sängen".

Hej då!

söndag 2 juni 2013

Svårplacerade syrener

Juni! Nice!

Vi har fem stycken vackra syrenbuskar på vår lilla tomt. De är vackra nu, vi har vita, ljuslila, mörklila och gräddrosa. I dag satte jag några i en vas men hade svårt för att bestämma mig var jag skulle placera den. Lyxproblem.....men visst är de fina?

 Kanske på skåpet i vardagsrummet?


 I hallen?


Eller i sovrummet, på det icke vita sängbordet....?

Det fick bli i vardagsrummet, då kan fler njuta av dem.


I dag har min bror och hans sambo från dalarna varit på en snabbvisit. Vi fikade på muffins fyllda med hasselnötscreme. Barnen hade show och sjöng, dansade och trollade. Det sjöngs gamla mellobidrag så att det ekade på hela övervåningen. Jag är imponerad över att den stora hänger med i de engelska texterna.

I dag tror jag att vi har förflyttats till medelhavet, till fuktiga breddgrader. Det är klibbigt och dropparna bokstavligen hänger i luften. Jag är trött i dag, av vädret och av allergitabletter......Jag ser fram emot när pollensäsongen äntligen är över, så fort jag inte äter allergitabletter kliar det överallt. Jag trodde att det typiska för pollenallergi är rinnsnuva, nästäppa, kli i ögonen och halsen? Överallt är det gult pulver, där fick vi för att vi såpade trädäcket.

Det blir en tidig kväll!                    Kram

lördag 1 juni 2013

Matdag

Hej på er!

I dag har det varit en skön lördag. Vi har ätit och ätit hela dagen. Vi började förmiddagen med nybakad rabarberpaj, fortsatte med skinksallad med allt i till lunch, grillade grekiska biffar till middag och dessutom avslutade vi vår matdag med grillad ananas och glass. Phu!


Syrliga rabarber under sött frasigt täcke...mums....Jag har den här smeten till många av mina pajer, det går otroligt fort att göra. Blanda smeten och täck den som ett lock över bär eller frukt. Jag har provat med äpplen, jordgubbar, körsbär, vinbär.....Serveras med vaniljglass.



I dag har det nog varit årets varmaste dag så vi flyttade ut lunchen till vårt "dragiga" trädäck.  Det var för en gångs skull skönt med drag.


Skönt med kväll. Den stora har varit på kalas och hon var genomsvettig av alla lek och full av popcorn, fika, godis, chips, ostbågar och kolsyra när vi hämtade henne. Det börjar bli större krav inför alla kalas. I dag lockades hela håret i små korkskruvar och sattes upp med små strasspännen. Dessutom hade hon nyinskaffade (av mormor) kläder. Nu sitter hon nyduschad utan lockar i soffan och äter....mer....ostbollar. Den lilla har hållit igång trots snor och lite feber, hennes humör pendlar, det behövs inte mycket till motgång för att hon ska bryta i hop. Det var riktigt synd om henne på förmiddagen, hon snubblade över sina sandaler när hon blåste såpbubblor och fick all såpa över huvudet, skrubbsår på knäna och blod på klänningen. Det var bara att ställa henne i duschen.

Kram på er!