fredag 31 januari 2014

Januari svischade förbi

Hej!

Nu har redan årets första månad snart passerat. Här i den lilla staden pågår vintern för fullt, det har snöat och snöat i över en vecka. Ute är det flera decimeter tjock snö och det kommer bara mer och mer. 

Jag har blivit inspirerad av era fina bloggar och knåpat ihop ett Januari kollage.

Kort sagt. Januari började mad att jag tog mig tid att trixa och mixa med kameran. Det svarta fick flytta in på hyllorna lagom till trettondagshelgen. Jag har överkonsumerat värmeljus och tänt mysiga ljuskoppar överallt i huset och så klart har jag förstås bakat en hel del. Snön har fallit i mängder och vi har skottat oss svettiga. Jag och fina K har tagit hem te till webbutiken och i veckan har jag tagit mig i kragen och plockat bort frusna hyacinter. 

I kväll ska jag dricka ett glas rött och njuta av den kommande helgen. Nja, njuta och njuta, den stora ska titta på Fångarna på fortet och det är sååååååååå tråkigt. 

Kram på er!

L

torsdag 30 januari 2014

Att fokusera

Hej!

Vi har haft en bra dag trots att den lilla väckte oss vid tretiden. Nu efter middagen satte jag mig i soffan och slappnade av och då kände jag hur trött jag var. Jag tror att jag slumrade till under Bolibompa. 

Kommer ni i håg att jag i måndags skrev att det började en ny vecka med nya utmaningar? Dagens utmaning var nog att jaga bort en stackars skabbig räv från trädäcket, det är tredje gången jag ser den sedan i början på december. Den är nästan helt kal och är sönderstressad. Den springer omkring och vet inte var den ska ta vägen. Den försvinner ner mot ån lika fort som den kommer. Jag hoppas att den hittar en plats att vila på.

Mellan skjutsning av barn och man, rävjakt, lekar, städning och måltider har jag övat på att flytta (fram och bak) fokus. Jag tog mitt favoritföremål, mitt kopparhänge, och trixade lite med kameran.



I kväll ska jag se Antikrundan och lägga mig tidigt. I morgon är veckans sista arbetsdag. Barnen längtar efter helg, det är ju "Mello" på lördag och här har det tillverkats skyltar. Det står YOHIO på de flesta. "Melloladdar" ni?

Kram L

onsdag 29 januari 2014

Hjärta på tråd utan hjärta

Hejsan!

Jag behöver tips på hur min "Hjärtan på tråd" ska överleva. Den behöver konstgjord andning och det är fort. Hur jag än pysslar om den tappar den sina hjärtan. Jag vet att de brukar/ska växa som ogräs men den här vill inte. Kan vi ha för torr luft inne?


Nu står det på hyllan och vantrivs.




Jag känner mig fortfarande frusen och väldigt trött. Det kan bero på att vi har en ojämn värme på jobbet. Vissa salar är varma och vissa väldigt kalla, jag får inte upp värmen på hela dagen. Det är jobbigt för kroppen att frysa, det är svårt att inte spänna sig. I morgon har jag min lediga dag och då ska jag väl bli varm.


Kram på er!

måndag 27 januari 2014

Dagens utmaning

Hej på er!

Måndag! En ny vecka med nya utmaningar!

Jag skulle vilja säga att det är snön som är dagens utmaning.


I dag har det blåst kallt och snöat hela dagen och jag har skottat snö och borstat och skrapar bilen fyra gånger. Första gången var i morse, sedan efter jobbet och nu när den stora skulle till och från dansen. Nu får det vara nog, Jag fryser fortfarande fast jag sitter under en filt i soffan. Jag har huvudvärk och känner mig trött i kroppen, så där som man kan känna sig innan bacillerna får fäste. Hoppas jag har fel.

I dag har jag levererat lite sött gott te till några av mina arbetskamrater.  Beklagar ljuset. Jag och min nya kamera är inte alltid överens. Visst är det trevligt att ge bort något som är "extra" inslaget. Vi har inga papperspåsar med vår logga på, så jag tog det jag hade hemma.

Trevlig måndag!

Kram

söndag 26 januari 2014

Sista söndagen i januari

Hej! 

Det är snart slut på januari. Det var inte länge sedan vi firade nyår. När februari har passerat känns det lättare, ljuset kommer och det börjar bli vår. Jag upptäckte att det fortfarande är "jul" på bänken ute på farstukvisten. Glitterklädda kottar, grankvistar, ljung och frusna allergiframkallande hyacinter står och påminner om julen. I morgon ska jag ta bort allt utom ljungen. Den är fortfarande vackert cerise och får stå där tills den tröttnar.


Sitter i skrivandets stund och lyssnar på min lilla som verkligen vet vad hon vill. Den stora vägrar att rita ballerinor, vilket irriterar henne. Just nu sitter hon på en rosa plastpall och mumlar till sin storasyster. Jag sitter här på min magiska pall, för jag förtjänar det efter alla mina goda gärningar. Våga inte trotsa mig för då kan det gå dig illa. 

Tittat för mycket på film?

I dag har min lillebror och hans sambo varit på besök. Jag såg inte så mycket av dem, de fikar och försvinner upp på övervåningen med barnen. Där leks och spelas det tills de åker hem till Dalarna.

Nu ska jag packa inför morgondagen. Nej, jag ska inte ut på något mer äventyr. Jag ska packa ner några beställningar, matlåda och vikarieinstruktioner. I morgon ska en grupp ha Nationellt prov och det tar sin lilla tid, därav vikariebehovet.

Vi ses!

Kram

lördag 25 januari 2014

Sagomuffins

Vi är lite småtrötta i dag. Den lilla vakande runt halv sex och ville titta på film. Det är typiskt, hela veckan har hon varit trött och vi har fått väcka henne på mornarna. Nu när det är helg vaknar hon minsann supertidigt och vill inte alls somna om.

Jag och den lilla har bakat sagomuffins. Det var tänkt att vi skulle ha frosting på dem men jag hade glömt köpa Philadelphiaost. På förmiddagen kom mina föräldrar förbi och fikade på dessa prinsessor. 


Fatet hittar du här

Det är ett recept utan matfett så det känns lite nyttigare.

Saftiga Vaniljmuffins    12 st

3 ägg
1 3/4 - 2 dl socker
2,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
ev. en nypa salt
1 1/2 dl Kesella (naturell)

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa socker och ägg poröst.
Blanda alla torra ingredienser och sikta ner blandningen i äggsmeten. Vänd runt så att allt blandas.
Tillsätt Kesella och rör försiktigt till en jämn smet.
Klicka ner smeten i formar (jag ställer mina muffins i en muffinsplåt) och grädda mitt i ugn i 10 min.
Låt svalna och "frosta" dem.



Resten av dagen har vi haft en "Göra allt som vi inte har haft ork och tid till att göra- dag". Strykhögen har ropat hela veckan, frysen vill frostas av och dammtrasan behövde få röra på sig. Inte det roligast men nu när det nästan är klart känns det väldigt bra.

Det ser ut att bli en lugn (och ensam) eftermiddag. Den stora har packat alla sina Monster Highsaker i en stor väska och åkt till en annan Monster Highfantast och blir nog kvar där tills i kväll. Den lilla blev plötsligt vääääldigt ensam och var tvungen att spela Findus och Pettsson på surfplattan och min man står med halva kroppen i frysen och konstaterar att det nu är helt frostfritt och rent.

Hur ser er lördag ut?

Trevlig lördag!

Kram L

torsdag 23 januari 2014

Reklam

Hej på er!

I dag kom leveransen från Harney & Sons. Vilken tur att jag var hemma. Vi har tagit hem två sorter.  Ett sött och kryddigt med doft och smak av kanel och ett mildare med smak av vanilj och karamell. De finns att köpa hos Vitrinskåpet.


Nu har jag halva köksön med fina väldoftande burkar.


Jag som annars är en kaffedrickare tycker väldigt mycket om Hot Cinnamon Spice. Det är osötat med söt i smaken (det behövs nästan ingen kaka) och passar utmärkt som latte, tillsätt bara ljummen mjölk. Jag har precis druckit en Cinnamon latte. Tyvärr hann jag inte ta någon bild, den slank ner fort i kylan.

Vi ses!

Kram L

onsdag 22 januari 2014

Stockholm: Del 2

Hej!

Det är redan onsdag, i morgon är det min lediga dag. Veckorna går fort, snart är det sportlov. Vårterminen brukar gå fort, för fort. Det vi inte har hunnit med innan påsklovet brukar bli svårt att hinna med. Det är klämdagar, studiedagar och helgdagar hela våren. Jag har väl berättat att jag är lärare? Förutom webbutiken, Vitrinskåpet, undervisar jag i svenska. I veckan började eleverna med Nationella provet i svenska. De var nervösa men duktiga.

Här är lite fler bilder från helgens tripp till Stockholm. Tyvärr hade jag inte med mig min "bättre" kamera.


Det var mycket turkost, både på inredning och smycken.



Kul att min stora fina ljuskopp som jag fick av Fina K fanns med på mässan. 

Bilderna är från THGs monter.

Tyvärr blev det inga inredningsinköp den här gången. Däremot beställde vi lite "bling-bling", det vill säga halsband, armband, själar och mobilväskor. Lite gott te är också på väg till Vitrinskåpet.

Innan kvällens föreställning på Göta Lejon åt vi torskrygg (på bädd av kronärtskocka) när den är som bäst. Lagom kokt och lagom stor.



Till efterrätt åt vi Crème Brulée med myntamarinerade äppleskivor, den var perfekt krämig och sockret knastrade. Eftersom jag är laktosintolerant provade jag att äta den tillsammans med en tablett Lactrase och det funkade väl "så där", men jag njöt varenda sked eftersom jag nästan aldrig kan äta desserter med laktos. 

 

Sedan "rullade" vi i väg till "Priscilla - Queen of the desert". Den var väldigt underhållande och färgstark. En av kvällens höjdpunkter var när bussen på scenen gick sönder och Mikael Tornving spontant kom ut på scenen och underhöll oss. Jag skrattade så jag fick ont i min övermätta mage.




Efter föreställningen som tog slut alldeles för snabbt tog vi en taxi (vi lantisar tordes inte åka tunnelbana så sent på kvällen) till hotellet och nattade kudden.

Det var en jättetrevlig helg för en småstadsmamma som aldrig unnar sig en musikalhelg i storstan. Tack J för att jag fick möjligheten att göra det!

Nu ska jag ta kväll framför tv:n.

Kram L

måndag 20 januari 2014

Stockholm: Del 1

Hej!

Jag tänkte visa lite inspirerande bilder från min helg i Stockholm (Formex). Det var mycket turkost, orange, rosa och koppar. För en inredningstoka som jag var det rena drömmen att gå runt och titta på allt fint. 

"Rosa mattan" - för alla som vill "mingelfotas".

Det är tydligen fortfarande, om inte mer, inne med döskallar. Överallt fanns dessa kranier, i rosa, i guld, på kuddar, på väskor, som smycken och ljus. Jag vet inte riktigt vad jag tycker, lagom mycket är nog bäst.

 Det fanns även ögongodis för de minsta.

Efter ett par timmar inne på mässan tog vi oss till hotellet. Vi hade nog Stockholms minsta och färggladaste dubbelrum. Rummet var så litet att när den ena av oss förflyttade sig i rummet var den andra tvungen att stå still. 

Vi avslutade första kvällen på O´Learys. 

Det var första dagen i Stockholm, mer kommer.

Tack för alla fina kommentarer kring "Fotoutmaningen vänner emellan"!!!

Kram

söndag 19 januari 2014

Fotoutmaningen vänner emellan - Oväntat

Hej på er!

I dag är det första gången jag deltar i "Fotoutmaningen vänner emellan". Det är Maria och Kristina som har startat det och veckans tema är "oväntat". Det var svårt att komma på något oväntat, jag har funderat och funderat. I går kväll löste det sig automatiskt. När jag kom hem från Formex och skulle gå och lägga mig upptäckte jag att den lilla hade bäddat ner vår trädgårdssköldpadda i min säng. Den är av porslin och ska egentligen stå på farstukvisten. Den lilla berättade i morse att den frös om fötterna och behövdes värmas upp. Hon tyckte också att "Sköldis" skulle göra J sällskap på nätterna så att han inte behövde sova ensam när jag var i Stockholm. Det var oväntat och jag tog halvsovandes snabbt några bilder i mörkret. Bilderna blev inte i bästa kvalitet, nästa gång ska jag vara bättre förberedd.



"Sköldis" fick sova på fönsterbrädan i natt och blir nog kvar där till våren. Det är hjärtskärande att ställa ut den i snön efter den lillas omtanke.

Om ni vill se fler bidrag kan ni titta in hos Maria och Kristina.

Nu sitter jag här och försöker smälta helgens musikal och Formexsmässa. Det är många intryck och idéer som far runt i huvudet, det har varit en helg med mycket ögongodis. Jag ska försöka visa lite bilder från musikalen och mässan under veckan, 

Kram på er!

torsdag 16 januari 2014

Det här med att packa.....

......har blivit så svårt. Vad ska man ha med sig och hur ska allt få plats. Nu är det bara en och en halvtimme kvar tills tåget går och jag har inte lagt i en enda sak i resväskan. Jag vill packa lätt, men hur gör man det när det är decimetertjock snö ute och jag ska ha med både sköna kläder att gå länge i, och finkläder till kvällarna. Jag avskyr att frysa och brukar alltid tänka mer praktiskt än fint men den här gången vill jag känna mig lite fin.

Tror ni den stora märker om hennes mamma plockar med ett av hennes alla tusen läppglaser? 






måndag 13 januari 2014

Köksmaskin + Jag = Lycka

Hej!

Visst är det fint med snön? Det blir så mycket ljusare. Här ska det visst snöa både tisdag och onsdag, härligt! 

Tomten (mamma och pappa) tyckte nog att jag hade varit snäll under 2013, jag fick en köksmaskin i julklapp. Det är en köksmaskin a la "Hela Sverige bakar", nu måste det vara omöjligt att misslyckas....eller? Den är cremefärgad, blank och väldigt tung. 

   


 Jag har faktiskt inte invigt den, det tänkte jag göra nästa helg. Nu till helgen ska jag till storstan med fina K och gå på musikal, äta gott, prata och fnittra till sent på natten. Ni vet så där som stora tjejer gör när de träffas. Det ska bli supertrevligt men jag kommer att toklängta efter mina älsklingar. De ska ha myskväll med J och äta chips och spela på surfplattan. Tyvärr har jag blivit förkyld, fryser, är hängig och snorig. Suck! Jag hoppas det värsta har försvunnit tills vi åker.

Ha en trevlig kväll!

Kram L

lördag 11 januari 2014

Äntligen lite snö

Hej!

Äntligen är det snö, barnen har varit ute nästan hela dagen. De var inne och åt lunch och värmde sig vid kaminen, innan de gick ut igen och åkte pulka. Nu ligger de i soffan och tittat på Disneys "Modig".

Jag var med dem ute i snön på förmiddagen och på eftermiddagen har jag bakat lite. Jag försökte mig på att få till några macarons. Jag blev inte nöjd med resultatet. Jag vet inte om jag kan/ska skylla på receptet men när jag hade i kakaopulver i smeten sög det upp det mesta av vätskan och smeten blev väldigt fast, för fast och dessutom tog jag en för liten tyll och det utspritsade flöt inte ut så jämnt som jag tror att det ska göra. Nästa gång blir det, som mina barn vill, rosa karamellfärg istället för kakaopulver.



Av misstag hade jag kameran inställd på "lysrör", varav den blåa tonen.
I morgon ska jag försöka mig på att fota lite snö. Det är bäst att passa på nu när snön äntligen är här.

KraaaaM

torsdag 9 januari 2014

Nytt till soffan

Hej!

I dag har jag min lediga dag och som vanligt är det grått och mulet. Den lilla är trött efter sina första dagar på förskolan. Vi har myst med film, Little Pet Shops och pannkaka.

Jag har köpt en till ren. En ny soffa kräver fina kuddar. Tyvärr kan jag inte placera den i soffan för där är det upptaget av gosedjur, halsband, filtar, böcker mm. En himla röra och som ni vet "pappa städar". Snart är de två i soffan.




Nu ska jag dra några drag med dammsugaren, det är skönt att slippa det i morgon när det är fredagsmys.

Kram

tisdag 7 januari 2014

Första arbetsdagen 2014 är avklarad

Hej på er!

Första dagen avklarad. Det var lite segt att komma tillbaka till jobbet efter julledigheten, det är mycket som ska planeras och det är lätt att stressa upp sig. Det var trevligt att träffa alla i arbetslaget och trots att det var mycket att göra hann vi med en gemensam lunch. Trevlig uppstart!

I måndags försökte jag mig på att fota regndroppar, oj, vad svårt det var.  Det gäller att vara stadig på handen, det är lätt att det blir skakigt och suddigt utan stativ. Till slut fick jag lägga kameran på blombordet för att få till lite droppar. 




Dessa hyacinter köpte jag andra advent och de lovades vara nästan luktfria och därav inte allergiframkallande. Tyvärr stämde det inte alls och efter två dagar ställdes de ut på farstun. Där har de stått hela december och trots det varma decembervädret slog de aldrig ut i blom.



Jag är lite småtrött efter arbetsdagen och det blir nog en tidig kväll.

Kram