måndag 29 juni 2015

Varför Mallorca?

Palma Nova på kvällen.

Många har frågat mig och J varför vi åker tillbaka till Mallorca i år igen, det blir den fjärde gången under fem år, vi hade en paus för Rhodos. En del har till och med skrattat åt oss och tyckt att det är "roligt" och/eller att vi är tråkiga och det känns ibland som att jag måste försvara mitt semesterval och det känns både konstigt och trist. Det finns många fina solplatser i världen och jag tycker att det finns både vackrare och finare platser än Mallis, men det är "lagom". Det tar bara tre timmar att flyga, stränderna är barnvänliga och det finns bekväma hotell med minidisco och kramvänliga maskotar. Den här gången blev det inte så mycket minidisco, den yngsta har blivit stor och en kväll på stan med shopping är roligare. Drömmen är att ta med familjen till Thailand, det är bara jag som varit där, och vi pratar om det varje år vi planerar vår semester men vi stannar alltid kvar vid Medelhavet. Att åka längre bort blir dyrare och vi måste ta ledigt för att slippa regnperioden.

Den här gången tog vi oss faktiskt från Alcudia och semestrade i Palma Nova, drygt tre mil från Palma flygplats. Det är en mysig ort som vuxit ihop med livliga Magaluf, det är ca 300 meter mellan platserna. Palma Nova består av tre badvikar, som man lätt tar sig till via den fina strandpromenaden. Jag skulle gissa att det är ca 150 m mellan badvikarna.
 Vid varje badvik fanns dessa "lekplatser" men klättervägg, rutschkanor och annat smått och gott att hänga  och klättra i. Våra barn vågade inte prova men jag såg att den äldsta sneglade på dem varje dag.
Son Mathias Beach.
Efter middagen gick vi längst havet och det kändes lyxigt att kunna gå i tunna kläder klockan nio på kvällen. Det luktade hav och solen värmde gott.
 Nu har vi haft en riktigt solig och skapligt varm dag här hemma men jag saknar havet, värmen och känslan av total avsaknad av alla måsten. 

Fler semesterbilder kommer senare. Jag tog inte riktigt så många bilder som jag brukar, jag tog aldrig med mig kameran på dagarna förutom sista soldagen och då bara för att föreviga barnen vid polen. 

Önskar er en trevlig kväll i solen!

Kram på er













lördag 27 juni 2015

Sorry! Swimming in the sea!

Vi har varit på semester!

Hej på er!

Jag hoppas att ni har det bra och är lediga!

Jag är ledsen att jag inte tittat in här eller hos er. Vi har varit på semester till Palma Nova och tanken var att jag skulle titta in till er några gånger men vi valde att inte ta med "padda" eller dator, barnen saknar inte dessa teknikprylar när vi är på semester och då känns det onödigt att ta med det. Jag gjorde några försök med min mobil men den är trött och gör lite som den vill, när den vill och bör nog gå i pension.

Nu försöker vi komma i kapp med alla måsten, mannen klipper gräset och jag tvättar. Det är en konstig känsla att komma hem från solsemester, det tar en stund att mentalt komma i kapp. Ena stunden är jag i ett molnfritt hett Mallorca och efter tre timmar i ett kallt Sverige, det regnade när vi åkte och det regnade när vi kom hem. Vi fryser och barnen går i fleecetröjor och sockar. Nu säger de som vet att det fina varma vädret äntligen ska komma hit nu och det ser jag verkligen fram emot.

Nu är det dags att hänga tvätt och ta några varv med dammsugaren. 

Vi ses!

Kram Lena




tisdag 23 juni 2015

Nästan synd

Hej på er!

Jag har gjort en frusen cheesecake och barnen vill absolut ha jordgubbscoulis. Det är nästan synd att koka sönder jordgubbarna nu när de äntligen är här, de är ju fantastiskt goda att mumsa i sig som de är och tänk att något så gott kan vara så nyttigt.

Varje år funderar jag på att köpa jordgubbsplantor i ampel men jag är rädd för att det inte kommer att trivas på vår uteplats. Det ser så fint ut när de både blommar och bär sina bär. När jag var lite plockade vi alltid jordgubbar direkt från odlingar, i dag finns det inga odlare kvar här och det blir för långt att åka. Jag kommer ihåg att jag nog åt mer än vad jag plockade, visst smakar gubbarna godast direkt från plantan.

Jag önskar er en fin dag!

Kram




torsdag 18 juni 2015

Varför inte fira igen!

 Rosa bubbel som kittlar i näsan. 

Hejsan!

Nu "bubblar" vi igen. Nu har alla i familjen semester/sommarlov och det känns fint. Det är mysigt att tänka på att vi har flera veckor tillsammans utan alarm på mobilen och utan almanacka. 
 Det är svårt att varva ner och förstå att det är semester, det tar ett tag innan stressen släpper och lugnet infinner sig i familjen. Ett tag var det totalt kaos här hemma, barnens tv-spel gick sönder och tårarna forsade ner för små kinder. Jag vaknade med en något högre temp. än vanligt och lite frossa, och det fick mig lite ur balans. Jag kan väl inte börja lovet med att vara sjuk!? Jag hoppas att det går över lika snabbt som det kom.
 Nu ska jag skåla med min man, ge barnen lite popcorn och klaga på kylan. :)

Kram på er!

söndag 14 juni 2015

Söndag

I kväll äter vi sallad...igen. Snabbt enkelt och gott.

Hur har din helg varit? Vi har verkligen tagit det lugnt och slumrat oss igenom dagarna. Barnen och maken har slappnat av efter en hektisk avslutning på terminen. De har bokstavligen somnat där de befunnit sig, jag är den enda som varit vaken och det har stundtals känts lite ensamt. I morgon har J sin sista lediga måndag och är hemma med båda barnen, jag undrar om de tänker sova hela dagen.

Nu har jag bara tre ynka dagar kvar till semester och det ska bli skönt. Jag hoppas att det bli lika varmt och soligt som förra året. Det är en skön känsla när det är fint i flera veckor, stressen att utnyttja "det fina vädret" försvinner och jag njuter mer av min ledighet.
Kram





fredag 12 juni 2015

Sommarlov!

 Inte nu, men snart öppnar vi flaskan och skålar in sommarlovet.

Hej!

Vilken dag vi har! Det är skolavslutning, tokvarmt, sol och glada lediga barn. Vi går egentligen inte på lov förrän på torsdag nästa vecka men vi vill gärna fira tillsammans med barnen i dag. Vi ska grilla i solen och äta frusen cheesecake till efterrätt. Det känns lite extra den här avslutningen, båda barnen börjar på nya "stadier" med nya klasskamrater och nya lärare. Jag sjöng "Den blomster tid nu kommer" tillsammans med mina elever, kastade mig in i bilen och åkte upp till T avslutning. Jag hann precis höra henne sjunga solo och sjunga "Den blomster tid nu kommer" en gång till. Det var stressigt och svettigt i värmen men magiskt. 

Veckan har gått i rasande fart, vi har haft aktivitetsdag på aktivitetsdag i både regn, sol, värme, blåst och kyla, nu är det äntligen sommar. Jag är glad att alla studenter som går ut i dag kan njuta av det varma fina vädret. I skrivandets stund åker det fortfarande studenter på lastbilsflak utanför vårt hus. 
 Den sista tiden har jag varit en usel bloggare och jag är inte direkt bättre i dag, det blir ett kort besök här hos er. Jag är helt slut, den sista skolveckan är alltid intensiv, vi har inga ordinarie lektioner men schemabrytande aktivitetsdagar kräver en helt annan planering och energi. Jag vill inte gnälla, snart har jag ledig och kan ladda batterierna.
Mannen i mitt liv ligger på soffan och snarkar, barnen är på sina rum och jag ska röra ihop några goda "röror", hacka tomatsalsa och trä upp kycklingen på grillspett....sedan ska jag väcka J så att han kan tända grillen.

Önskar er en fin kväll och jag hoppas att ni också har över tjugo grader varmt och (snart) sommarlov!

Vi ses!

Kram

söndag 7 juni 2015

Fotoutmaning vänner emellan - Det blommar

 Solen lyste fint i går kväll och runt sju, när övriga i familjen landat i soffan, gick jag ut i stormen och försökte få till några blomstrande bilder. Det gick inte att fota i de hårda vindarna och jag fick till slut hålla blommorna i handen.

Hej!

Egentligen borde det vara en lätt utmaning, den här tiden på året brukar trädgården lysa av alla vackra färger. Tyvärr gör det inte det, det mesta har blåst bort. Syrenerna gör tappra försök att ge oss en blomstrande skolavslutning men de har det tufft, grenarna bryts nästan av i den hårda vinden. Jag kommer inte ihåg när det blåste så här mycket hos oss i juni, regn är inte ovanligt men blåst?
Jag har faktiskt inte planterat en enda blomma, jag är rädd att de blåser sönder. Jag brukar alltid plantera i krukor, det är lättskött och det är trevligt att plantera med barnen. Det blir nog en tur till Plantmarknaden i eftermiddag, jag kan inte vänta längre
Nu är det bara en vecka kvar innan alla elever får sitt efterlängtade sommarlov. Det är svårt att förstå, sista veckorna går alltid så fort och stressen inför betygen är stor, både för lärare och elever. I morgon kan alla andas ut och försöka få veckan att flyta på utan "vanliga" lektioner och utan krav. 
 Titta gärna in till Maria och Kristina, där finns fler tolkningar.

Trevlig söndag till er!

Kram

onsdag 3 juni 2015

Aktiv dag

Sol i burk

Hej!

Nu är vi inne i juni och alla vackra blommor håller på att blåsa bort. Syrenbuskarna ligger ner av den hårda vinden och alla körsbärsblommor har blåst av träden. Jag antar att det inte blir några röda goda bär i år.

I dag har vi haft lagdag och vi har tävlat och grillat korv med eleverna...i regnet...i stormen. Jag måste berömma dem, de har varit aktiva hela dagen och inte klagat. Det var nog mest vi vuxna, som inte sprang runt i skogen och lekte "Kull" som klagade på kyla och vindar. 

När jag kom hem valde jag mellan ett varmt bad, varmt kaffe eller några kilometer på löpbandet. Gissa vad jag valde? Löpbandet! Jag sprang 4,5 km och kände mig varm och mjuk i kroppen. Efter löpningen gjorde jag en smoothie på mango och ställde den i trappen medan jag duschade. Jag hade tänkt dricka den innan duschen men ville inte bli kall igen. Jag vet inte varför jag ställde den i trappen. Lätt förvirrad?
 Just nu sitter jag och funderar över hur jag ska lägga upp min eftermiddag, betyg ska sättas, föräldramöte och eventuellt lagkväll. Tror ni att jag får ihop tiden? Kaffet är färdigt och jag tror att jag tänker smartare och mer praktiskt efter en stor kopp varmt kaffe. 
Jag måste hålla mitt tidsschema. Först motionstimme, efter det kaffe och jobb. Sedan ...?

Kram på er!