fredag 29 januari 2016

När barnen hjälper till......

....blir det så här :) . 

Hej!

Vilken förändring, från -24 till +7. På ett par dag försvann all snö och nu regnar det, det är nästan så att jag saknar kylan.

Barnen har inrett sovrummet och inspirerats av "Äntligen hemma". Såg ni avsnittet där en inredare satte bilder och fotografier i glasburkar? Det tisslades och tasslades en hel eftermiddag, skrivaren jobbade och glas togs ur köksskåp. Det kanske inte blev som jag själv hade gjort men det får vara så här ett tag. Jag saknar blommor på syrenkvisten men det kommer kanske in nya i juni och jag är glad att jag fört över ett av mina intressen till barnen :) Eller?
I dag är det fredag och veckorna rullar på, jag börjar fundera på hur jag ska hinna med allt på jobbet innan påsklovet. Vi har knappt fyra veckor mellan sportlov och påsklov, en del kommuner bara tre. Vi brukar säga att det vi inte hinner med före påsk blir svårt att få till, men i år är det låååång tid mellan påsk och sista veckan/juni så det fixar sig kanske. Jag har startat upp alla arbetsområden och jag njuter av lugnet före stormen.
Nu ska jag skala räkor, barnen har beställt baguette och räkröra så det är bara att sätta fart. Den yngsta är väldigt bestämd med vad hon ska ha i sin baguette, det ska vara räkor, äggvita, köttbullar (?), tomat, gurka och pussar. Det sista tar jag extra mycket av :)!

Fin fredag till er!

Lena

söndag 24 januari 2016

Ingen Formex - men ett nystädat kök

Njuter av ett "nyplockat" kök. Det brukar inte var så länge, ungefär fram till lunch så det gäller att passa på.

Hej på er!

I dag är det nästan två grader varmt och vi ska straxt ut och rulla snögubbar. Morötter är inhandlade och den rosa fina halsduken med Mimmi på ska får krama snön ett tag.

Egentligen skulle jag ha varit på en av vinterns höjdpunkter, Formex, men jag är fortfarande inte helt ok och fick snällt inse att det nog inte var läge för mycket folk, montrar och tågresor. Jag grämer mig men får ladda till sommarens utställning. Vi kan nog klicka hem lite nytt till butiken ändå, snart är det vår och då kommer färgerna.
Saknar blommor i mina fönster. Har ni några tips på blommor för allergiker. Jag vill gärna ha lite färg i fönsterna, inte bara gröna blad. Det ser så fint ut hos er andra, ni har vackra krukväxter i alla färger, plastblommor blir aldrig bra.
Nu ska här rullas snöbollar.

Vi ses!

Kram

fredag 22 januari 2016

Äntligen fredag

Just nu "gillar" jag ljuset. Det gör det så mycket lättare. Det är nästan, bara nästan att jag glömmer att tände mina ljus på eftermiddagen. Dock är jag less på kylan, i dag var det åter -20 när jag åkte till jobbet.

Hej på er!

I dag är det äntligen fredag och även om jag var hemma en dag den här veckan längtar jag efter ledighet.

Om jag törs ut i kylan är tanken att vi ska åka till den större staden och handla ett nytt soffbord. Ja, jag vet, det är en ytlig glädje men som jag har längtat och letat. Jag velar fortfarande mellan ett runt eller fyrkantigt, helt vitt eller i vitt och svart. Det blir som jag känner för i morgon.
Nej, det är inte Batmans öron som sticker upp bakom köksön, han har inte glömt sin mask, Det är en av min mans teknikprylar, dvs en bra-att ha-box till datorn. Vi har en hel del sådant och det som är konstigt är att de placeras på ställen som enligt mig är helt fel, de syns för mycket. Och fick jag välja skulle de vara vita :).
Kram

tisdag 19 januari 2016

En dag hemma

 I dag är jag hemma med hostig liten.

M har hostat och snyting sig hela natten och var inte på topp i morse. Hon har ingen feber och det var svårt att avgöra om hon skulle orkar en dag i skolan. Efter att ha velat fram och tillbaka bestämde vi att hon får vila och hosta här hemma i dag.
 Dagen har varit lugn och skön, vi har ritat dinosaurier, tittat på tv, läst böcker och ätit pannkakor. Jag har också hunnit läsa i fatt några tidningar som har legat i en hög på golvet och samlar damm. 

Solen skiner och kroppen vill ut men för att minimera hostattacker stannar vi inne och dricker kaffe och lättdryck. Ja, jag vet...det där med att dra ner på kaffe har inte riktigt fungerat. Det blev toksvårt att inte dricka kaffe på jobbet, det går inte att sätta sig vid skrivbordet utan en kaffekopp som sällskap, det sitter liksom i väggarna.
 Tyvärr blir det inga bilder med ljus i ljuskoppen, vi har slut och det är en mindre katastrof för en ljuberoende person som jag. Vi har nog förbrukat fler hundra sedan först advent. Det är så mysigt att tända ljus och det är lätt att ställa fram ljuskoppen lite här och där.
Nu ska jag hänga tvätten och ta en dans med dammsugaren. 

Kram Lena

fredag 15 januari 2016

Fin fredag till er!

Fredagsblommorna blev rosa rosor med glitter på.

Hej!

Fryser ni! I morse stod termometern på -23 och jag undrade om mina barn skulle förvandlas till isskulpturer på morgonen. Skolan låter barnen vara ute en timme innan skolstart (om de går på morgonfritids) och som förälder tycker jag att det är lite väl hårt. I dag hoppas jag att de gjorde ett undantag.
I kväll blir det att tända i kaminen, raggsockar på och mysiga filtar i soffan. Vi får egentligen skylla oss själva, vi saknar ett element i köksdelen. Vi säger alltid att vi ska köpa ett men av någon anledning glömmer vi det och nu när det är så här väldans kallt undrar vi naturligtvis varför vi är så korkade.

Nu har jag arbetat en hel vecka och känner att det är "som vanligt" med rutiner, vanor och småstress. Veckorna går fort och snart är det lov igen :).

Jag ser fram emot helgen, det ska var kallt men sol och jag ska försöka ta lite bilder, det var länge sedan jag hade lust och tid för lek med kameran.
Kram Lena

tisdag 12 januari 2016

En riktig vinterdag

Från Instagram

Snöboll, varm choklad och marshmallows gör en hel eftermiddag.

i går slutade jag tidigt och hämtade den yngsta i skolan. Det var en perfekt eftermiddag med oändligt mycket kramsnö och det var ingen idé att tänka på att gå in. Vi var ute tills det började bli mörkt (vilket i och för sig är ganska tidigt på eftermiddagen). Sedan åt vi tidig middag och hamnade i soffan framför en film, M tyckte att det var en busig eftermiddag med snöbollskrig och film en "vanlig vardagskväll" 
Hej!

I dag slog tröttheten till och det var väntat. Jag blir alltid som tröttast på tisdagar om/när jag har slarvat med sömnen under helgen. Varför vet jag inte, men det är som att batteriet tar slut och i dag får det bli en väldigt tidig kväll så att jag orkar med veckan.

Jag tycker att det är ovanligt jobbigt med mörkret, trots att snön lyser upp en hel del längtar jag efter att kunna gå i från jobbet och det inte är mörkt ute. Jag brukar njuta av snön och vintern tills sportlovet är förbi men i år vet jag inte riktigt. Varje gång jag är och handlar tittar jag på tulpanerna och längtar efter ljuset och vårvärmen. Här verkar det dröja ett bra tag innan våren kommer, det har snöat i flera dagar och i morgon ska det bli minusgrader igen. Det är lika bra att ta tillvara på vintern och gör det bästa, åka skridskor, dricka varm choklad och ha snöbollskrig. Eller?
Fin kväll till er!

Kram Lena

fredag 8 januari 2016

Årets första fredag

Från min padda.

Hej!

Nu är årets första arbetsdag avklarad och den var både smärtfri och lagom ansträngande. Det enda på minuskontot var kylan, jag hade en filt från det största möbelvaruhus runt mig halva dagen. Både vid skrivbordet och ute i korridorerna.

Även om jag bara arbetat en dag den här veckan känns det skönt med fredag. Det är något visst med fredagar, hela helgen är kvar och inga mobiler väcker oss på två dagar. Min plan på att vända tillbaka dygnet är genast långt borta.

Jag önskar er en mysig fredag!

Kram Lena

torsdag 7 januari 2016

Att krama ut det sista

I kaminen sprakar en brasa och vi kramar ut det sista av julledigheten.

Hej!

Jag vet att jag skrev om det kalla vädret i gårdagens inlägg och jag måste skriva om kylan i dag också. Det är inte klokt vad det är kallt, när jag gick upp i morse visade termometern -21,8 grader och vi hade inte så mycket varmare inomhus. Vi fönstret, där termometern sitter, var det ca 15 grader varmt. Någon (läs M) hade tryckt av två av våra element och vår luftvärmepump orkar inte riktigt värma upp nedervåningen när det blir så extremt kallt så fort. Det är tur att det är varmt på övervåningen, där har barnen varit hela förmiddagen. Vi vuxna har gått i raggsockar och fleecetröjor och huttrat hela förmiddagen. Inte skönt!

Egentligen borde jag planera min första arbetsvecka men jag kommer inte igång, det är roligare att pyssla med barnen och jag tänker att det är viktigare. Iallafall för själen.

Jag känner mig inte riktigt redo att börja jobba men är väldigt nöjd med min ledighet. Jag har verkligen försökt att vila upp mig och tillåtit mig själv att sova länge på mornarna, ätit gott, umgåtts med nära och kära och varit ute så mycket som möjligt. Nu gäller det att hitta balansen, det är något jag jobbar med hela tiden och som jag inte är så bra på.

Jag hoppas att ni har det bra där ute i kylan!

Kram


onsdag 6 januari 2016

En dos c-vitamin

Visst är det fina färger.

När jag är på semester frossar jag i solvarm grapefrukt varje frukost, men här hemma i kalla vintern smakar det inte lika bra. Det är fortfarande gott men inte som vid Medelhavet. Jag har hört att det är bra att starta dagen med en grapefrukt, det gör att blodsockret lättare håller sig på en jämn nivå hela dagen.
Hej!

I dag har det varit riktigt kallt men vi trotsade kylan och var ute en timme i solen. Det kändes i kinderna och det var inte alls speciellt trevlig mot slutet. Nu på kvällen har vi värmt oss med en het gulaschsoppa och det var gott för både magen och kroppstemperaturen.  

Dagen har varit riktigt lugn och skön, barnen har lekt med kompisar och jag har sorterat mina bilder. Jag har en hel del bilder som jag vill framkalla eller göra till fotoböcker. Har ni några bra tips?

I morgon har J och jag vår sista lediga dag och det känns trist, jag tröstar mig med att det bara är en arbetsdag sedan är det helg (igen) innan det startar "på riktigt". Utmaningen blir att vända tillbaka dygnet, jag har inte kommit i säng före halv ett på natten en enda gång under jullovet och det kommer att blir tufft att somna på kvällarna.
Nu ska jag vila mina ögon från skärmen och sätta mig i soffan.

Ha en fin kväll!

Kram Lena

tisdag 5 januari 2016

Tavlan utan plats

 Jag försöker hitta en plats till min tavla. J har bannlyst den från vardagsrummet och jag får se hur länge den får stanna i sovrummet. Jag fick hjälp av barnen att pimpa (eller gömma) den med en ljusslinga.

Hej!

Lovet fortsätter och vi har varit ute i solen hela förmiddagen, till lunch åt vi "klickkorv" ut mattermos. Det kändes som sportlov.
 I dag är det trettondagsafton, vi ska inte på någon "trettonbal" men dricka lite bubbel och äta gott. Sedan får det vara klart med alla aftnar och all god mat, jag måste kunna komma i mina byxor nu när jag ska börja jobba. :)
Kram på er!

måndag 4 januari 2016

Kyla, snö, tomt kylskåp och egen tid

 Vi försöker äta upp de sista pepparkakorna, både de hemgjorda och köpta. 

Hej!

Njuter ni av snön? Det gör vi och försöker, trots den envisa kylan, vara i pulkabacken en stund varje dag. I dag när vi gick ut visade termometern nästan -14 och det är lite för kallt för en fryslort som jag, efter en kvart gick jag och min nackspärr in och stekte, till M förtjusning, pannkakor. Jag och T har aldrig förstått oss på kärleken till pannkakor, det blir bara en stor och söt mjölklump i magen.
 Det är ett lov med mycket egen tid. J är och storhandlar inför trettondagsafton, han frostade och torkade ur både kyl och frys i går och så här i efterhand skulle jag nog varit mer delaktig. Det var både det ena och det andra som fick åka ner i papperskorgen och lite av det skulle ha varit bra att ha i dag. Kylen gapar tomt och behöver matas. 

Barnen pysslar på sina rum, i går möblerade vi om hos dem. Den äldsta  och jag gick loss i hennes rum och flyttade skrivbordet, satte upp nya hyllor och annan förvaring, M sorterade in sina saken i fina lådor och valde själv att slänga bort saker som hon vuxit ifrån och nu är det roligt att vara där. Jag har knappt sett dem efter lunch. Jag passar på att sitta framför skärmen och titta in hos er, det är verkligen vardagslyx här hemma.
Nu är det bara tre dagar kvar tills vi ska börja morgonrutiner och fritidstider, lovet går fort, speciellt sista veckan. Det känns lite trist att börja terminen på en fredag men det blir inte så långt till helgen :)

Nu kommer J in med matkassar upp över öronen och jag ska hjälpa honom att packa upp.

Kram Lena

fredag 1 januari 2016

2016

Hej!

Tänk att det är ett nytt år, december gick så fort. 

I går var det en väldigt mysig nyårsafton även att jag inte fick vara riktigt bra. Vi åt så att magarna stod rakt ut och duckade för raketer halva natten, precis som det ska vara.
Efter middagen är dukningen inte riktigt lika fin, men vad gör det, vi intog ganska snabbt soffläge och tittade på en familjefilm tills den yngsta inte orkade ha ögonen öppna. Den äldsta höll ut till halv ett sedan somnade hon innan hennes huvud nuddade kudden. Jag och J satt uppe och tittade på film till nästan två, så i dag är vi alla väldigt trötta.

I dag åt vi en väldigt sen frukost och begav oss sedan till mina föräldrar, där busade vi runt i kramsnön tills vår Snowracer gick sönder. Det var skönt med frisk luft och jag hoppas att det kommer mycket snö under lovet.

Nu ska vi äta...lunch...

Kram Lena