onsdag 22 februari 2017

Att unna sig lite lyx

Bland röda små hus och fäbodar, nära Siljan och med Leksands knäckebrödsfabrik som granne ligger Tällberg. Lätt överdrivet skulle man kunna säga att Tällberg kryllar av hotell och spaanläggningar och det var svårt att välja, vi valde tillslut Dalecarlia eftersom de hade ett förmånligt sportlovspaket med aktiviteter för barn. Pulkor finns att låna om man vill vara ute, väljer man att stanna inne finns spel och lekrum och dessutom har barnfamiljer tillgång till spaavdelningen fram till klockan två.




Hej!

 Vi längtade bort från alla baciller och packade väskan och åkte mot Dalarna.
Vi anlände till ett mulet men fint Dalecarlia Spa straxt före lunch och vi hann precis stänga av motorn på bilen när M kräktes. Stackare, hon blev riktigt åksjuk sista timmen och jag önskade att vi hade hunnit fram lite tidigare då hade hon kanske hunnit lägga sig på summet och inte behövt kräkas. Som tur är går det snabbt över, vi vilade på rummet i en kvart och sedan blev hon hungrig och vi passade på att äta hotellets lunchbuffe. 



 Efter lunch var det dags för ett spabesök. Tro det eller ej men vi var alldeles ensamma inne på spaavdelningen. Vi simmade, värmde oss i bubbelpoolen och njöt den varma källan på terrassen.  Barnen hade bokat varsin ansiktsbehandling, en chokladmask och en papayapeeling. Den yngsta var så trött efter bilfärden och lek i poolen att hon somnade när hon fick massage i hårbotten. 
Relaxavdelningen var jättefin med både inglasad ångbastu och ett tyst rum för vila, där var inte vi 😊
Det kom is genom "röret" och vi undrade varför. Vad ska man ha isen till? Vi är, som ni hör, inga vana spabesökare och kanske skulle ha behövt en manual 😊
Vi avslutade kvällen med köksmästarens val; rökt röding, hjortracks med risotto och friterad munk med jordgubbcurd och fryst honungsyogurt. Jag bokstavligen rullade från restaurangen och raka vägen till sängen.
 Dag två sken solen och utsikten över Siljan var magisk
. Våra barn har aldrig varit i Sverige under midsommar och blev sugna på att dansa kring midsommarstången. I år ska vi faktiskt vara hemma men jag tror att barnen börjar bli för stora för att dansa runt stången.
När vi kom hem hade vi fått tillbaka snön och i dag har det rullats stora snöbollar och i trädgården står en stor och ståtlig borg som väntar på att få intas. J och M har jobbat hårt på förmiddagen medan T har varit på bowling och lunch med sina kompisar,

Jag hoppas att ni har en riktigt solig och fin dag!

Kram

2 kommentarer:

  1. Vilka vackra vyer! Nej, dansa runt midsommarstången kan man göra i alla åldrar! Min dotter är 16 och dansar gärna med ett yngre syskonbarn i handen:)!

    SvaraRadera
  2. Så sant! Vi får se om det blir en dans vid midsommar. :) Önskar dig en trevlig Mellokväll!

    SvaraRadera