måndag 1 maj 2017

Så äntligen...

....kom vårvärmen!

I dag har vi verkligen passat på att var ute i det fina varma vädret. I går hade vi det också soligt och varmt, men inte som i dag. Vi satt länge på trädäcket och njöt  av vädret. Barnen spelade badminton och solen brände genom mina svarta jeans så att det sved på skinnet och benen blev röda. I dag åkte solskyddsfaktor nr 30 på i ansiktet och det luktar solkräm och semester. Bästa känslan!

Vi startade helgen med lunch ute på stan och fira "Dansens dag" med att gå på dansuppvisning. Jag blir alltid imponerad av både dansläraren och eleverna, de är jätteduktiga, speciellt två tjejer.
 Jag hoppas att ni hade en fin Valborg! Några av oss är fortfarande förkylda men vi tog tag i lite av det vi skulle ha behövt göra under påsklovet. Vi rensade i vår bastu och oj, vad saker vi hade stuvat in där. Nu är allt sorterat i plastlådor i alla tänkbara storlekar och jag hoppas att det får vara så. Barnen var upptagna på annat håll och jag passade på att slänga en hel del saker som de inte använt på flera år och jag håller tummarna för att de inte saknar det/vet att de fanns i bastun och frågar efter det. På kvällen grillade vi något som vi inte har grillat förut, färdigkryddad rumpstek. Det blev jättegott och J säger att han ska grilla en till redan nästa lördag (?). Till det åt vi potatisgratäng och gremolata. Sen satt vi övermätta i soffan och runt tiotiden tittade vi på fyrverkerier genom fönsterna på övervåningen. Nästan som nyår fast utan champagne och minusgrader.
 Nästa helgs projekt är att börja måla om vår uteplats, vi tog husfasaden för några år sedan och nu är det (äntligen) dags att fräscha upp det "vita". Vår äldsta ska hjälpa till/"sommarjobba" och tjäna ihop pengar till sommaren.
Det har varit fint att ha haft en extra ledig dag och det är lätt att längta efter sommarlovet. Det är två månader kvar med trivselkvällar, dansuppvisningar, betygssättning, avslutningar och studiebesök...sen är det ledigt. Maj och juni brukar vara intensiva och gå väldigt fort.

Vi ses!

Kram Lena

1 kommentar:

  1. Värmen håller i sig, åh vad jag älskar maj!värmen, de ljusare kvällarna, grillat, grönskan, I love it!

    SvaraRadera