onsdag 26 april 2017

Bara några till

Det är lätt att tycka om Barcelona, det är som en arbetskamrat sa till mig "Barcelona har allt, stranden, shopping, kulturen och maten". Jag kan inte säga det bättre själv.

Vi strosade runt bland alla smala mysiga gränder i gamla stan, Gotic. Den yngsta fantiserade om att möta en äkta gotiska vampyr och tillslut var det nästan så att vi förväntade oss att se en varelse i lång svart och röd kappa med en huva för ansiktet svänga runt hörnet. Sett för mycket film?
När vi gått en stund stod vi plötsligt vid katedralen och fast den är väldigt hög så kommer byggnaden som en överraskning bland alla gator och gränder och man förstår att kvarteret är byggt utifrån det centrala, katedralen. 
Solen värmde oss och vi passade på att ta en fikapaus på det lilla torget framför katedralen, vi var inte ensamma och det tog sin lilla tid att få kaffe och varma, nylagade churros.
Fast jag varit till Spanien flera gånger har jag aldrig sett en tjurfäktningsarena, Barcelonas var stor och påminde om ett palats från "Tusen och en natt", tyvärr visar inte bilden alla mosaikklädda torn.
 Den äldsta hade en önskan inför resan och det var att besöka La Boqueria. Mitt på den berömda gatan La Rambla, som nog egentligen är en riktig turistfälla fanns saluhallen intryckt mellan två hus och det var lätt att missa den. Ett tips är att metron ligger precis utanför saluhallen. La Rambla består av en lång bred gågata med ett körfält på varje sida och består av dyra uteserveringar, gatukonstnärer, ficktjuvar, avgaser och souvenirförsäljare. Det fina är att den leder ner till hamnen och där kryllar det också av människor och serveringar. Dock blåste det lite kallt från Medelhavet, annars var det jättemysigt att bara gå där och titta på folk. Vi gick ända till stranden Barceloneta och tog en Cava Sangria i solen.
 Vi smakade oss genom hela saluhallen och den dagen behövdes ingen lunch.
Jag brukar vara väldigt försiktig, eller rättare sagt väldigt nojig när det gäller att äta mat från saluhallar och marknader men den här gången fick barnen äta allt de ville, vilket resulterade i en allergichock, klåda, utslag och en mängd tabletter. "Vad var det jag sa!"
Nu är vi tillbaka i verkligheten med planering, rättning och aprilväder. Det är skönt att ha något trevligt att minnas.

Önskar er en fin dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar