söndag 29 januari 2017

En variant av den omtyckta semlan

 Jag bakade muffinssemlor i dag, små "minisar", och jag hade nog kunnat baka normalstora för jag hann knappt njuta av smaken. Det var första gången jag bakade semlor av muffins och det blev faktiskt riktigt gott. Jag hade i mycket kardemumma och mandelmassa. 
 Hej på er!

Hur har ni det? Visst har dagarna blivit längre!

Igår lördag var vi på marknad i Örebro och vi var inte ensamma, det var jättemycket folk. Vi orkade inte "leta" matställe bland alla människor och mannen bestämde att vi skulle åka en bit från centrum och äta men i efterhand hade vi lika gärna kunnat "köa" till en restaurang i stan för vi fick vänta över en timme på vår mat. De hade tappat bort vår beställning, viket är lite konstigt med tanke på att restaurangen inte ens var halvfull, det kändes som att det var fler som arbetade än  ätande gäster. De var dock väldigt ledsna för det och vi fick maten gratis. Den äldsta hade dansat i en timme och hon blev blekare och blekare medan vi väntade på vår mat, tillslut blev jag lite orolig. Hon halvlåg över bordet och höll på att somna, hennes blodsocker är väldigt känsligt.
Redan söndag, veckorna går så fort, bara tre veckor till sportlovet. I dag har det varit en "vanlig" söndag i huset. barnen har haft vänner här, mannen jobbat vid köksbordet och jag har bakat. Nästa vecka blir lite annorlunda, kort dag för eleverna på torsdag och studiedag på fredag. Jag och J var smått förvirrade på eftermiddagen, eller rättare sagt dåligt uppdaterade, att det var kort dag på torsdag och fritids är stängt. Det brukar alltid vara onsdagar, när mina föräldrar hämtar barnen, och helt plötsligt stod vi utan barnomsorg. Tur att mina föräldrar alltid är snälla och ställer upp. Tack mamma och pappa ni är bäst!
Nu är det husmanskost på gång. Köttbullar och potatismos är beställt.

Sköt om er!

Kram

2 kommentarer:

  1. Vilka vackra! Jag älskar allt med mycket mandelmassa i:)!

    SvaraRadera
  2. Tack! Det blir några varianter av semlor nu i februari.
    /Lena

    SvaraRadera