onsdag 5 augusti 2015

Huvudstaden

 En solig dag i vår huvudstad.

Hej!

Vi har varit ett par dagar i Stockholm och vår huvudstad visade sig från sin finaste sida, solen sken och värmde gott.

Vi åkte hemifrån tidig förmiddag och åkte direkt till Naturhistoriska museet. Där tittade vi bland annat på hur jorden har utvecklats och hur vår kropp fungerar. Tiden gick fort och vi avslutade med att gå in i Cosmonova och titta på Galapagos i 3D. M tyckte att det var snurrigt i början men efter ett tag anpassade ögonen sig till 3D och hon tyckte att det var "häftigt".

Efter det körde vi till hotellet som ligger precis bakom kulturhuset på Sergels torg, tur att det finns GPS. Vi gick till Gamla stan och tittade, det var fullt av turister och M trodde nästan att vi var utomlands.
M tyckte inte att det kungliga slottet såg ut som ett riktigt slott, hon tyckte att det fattasdes torn och vallgravar.
 Jag tycker att det är lite synd att Gamla Stan är fylld med souvenirbutiker som säljer t-shirts och vikingahjälmar, charmen försvinner och det är lätt att missa det gamla fina. 
Det blev lite mycket för trötta små fötter och vi beslöt oss för att äta på hotellet, vilket var ett misstag. De glömde bort oss, skickade ut M mat 40 min innan vår mat var klar och sammanlagt väntade vi nästan 85 minuter. Det var konstigt, det var bara vi och två sällskap till som åt så tidigt på kvällen. Rekommenderas inte.

Dag två spenderades på Djurgården men det visar jag senare, annars tröttnar ni kanske. :)

Nu ska vi bygga ihop vår nya säng och få ordning på sovrummet, i skrivandets stund sover vi på golvet. Den gamla sängen bor numera i Motala.

Kram Lena

2 kommentarer:

  1. Visst har vi en vacker huvudstad! Tycker den är så trevlig att besöka. Håller med dig att det är viktigt att gamla stans charm behålls så allt det vackra blir framträdande. Fin onsdag till dig!/Kram

    SvaraRadera
  2. Jag älskar vår huvudstad. Så vacker. Kram Anette

    SvaraRadera