Första helgen utan baciller, skönt. I går var jag på barnloppis och försökte sälja lite av tjejernas saker, det gick sådär. Vi blev av med de stora sakerna och det var det viktigaste, nu finns det lite mer plats i bastun.....nu kan vi ställa undan flera saker och köpa nya.
I dag har vi varit på marknad, en riktig höstmarknad med både nutidsmarknad och "gammelmarknad", ni vet, en sådan där marknad där de säljer egen producerad getost, sylt, brända mandlar och rökt regnbåge. Tyvärr så blev det bara jag och mina föräldrar som åkte, den stora fick hög feber i går eftermiddag och har hållit oss alla vakna hela natten. Hon yrar och gråter, det är svårt att få kontakt med henne, lite småläskigt för en känslig hönsmamma. Jag gjorde inte direkt några fynd på marknaden, jag köpte godis till barnen, en skinnväska och plastpåsar. Vädret var fint, ca 5 grader varmt och solsken.
Här hemma har det blivit höst både inne och ute. Jag har tagit bort allt rosa och nu är det blått som gäller fram till jul.
Ut med det rosa och ...
....in med det blåa.
När vi kom hem fikade vi på Dumlekladdkaka, sött och sött....
Här är receptet:
100 g smör
120 - 150 g Dumlekolor (1=8g :-))
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl (jag tog lite drygt 1 dl)
4 -5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
Smält smör och kolor på svag värme, rör hela tiden så att inte kolorna bränner fast.
Vispa ägg och socker poröst.
Sikta ner kakao, mjöl, vaniljsocker och salt i äggvispet. Rör allt till en jämn smet.
Häll i kolablandningen och blanda försiktigt.
Häll smeten i en smord ev. bröad form och grädda i ca 15 - 20 min. (Jag gräddade i 17 min)
Om du ska äta kakan samma dag bör det vila kallt i 3 timmar. Den blir bäst om den göra kvällen före servering.
Servera med lättvispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar