måndag 11 november 2013

Min dag

Hej på er!

I dag är det verkligen min dag, min födelsedag!

Dessa fina Kålblommor fick jag av mina föräldrar, bror och sambo.


I dag är jag och mina sötnosar lediga. Vi gör inget speciellt, barnen målar och jag sitter här och försöker blogga samtidigt som jag ska rita Hello Kitty som dansar, vattnar blommor, bakar etc. Tur att jag kan göra många saker samtidigt.

Vi är lite trötta i dag, vi hade nämligen kalaset i går och vet ni? Jag fick en systemkamera, en stor, svart och tung kamera med tillhörande objektiv och andra finesser som jag inte förstår mig på (än). Lyckan är stor. Nu kan jag ge lite nytt liv i min blogg. Bilderna blir så mycket bättre.

Min dag( i går) började med att min rara familj gav min frukost på sängen och sjöng för mig. Sedan fick jag presenter som jag inte hann öppna. Den lilla hjälpte till och rev genast upp dem och tyckte att det var en toppenmorgon. Sedan gick förmiddagen i rasande tempo. Paj bakades, chokladmousse rördes i hop, röror blandades, sesamsticks brändes i ugnen (för att jag trodde att jag skulle hinna dammsuga samtidigt, jag ville spara tid. Efter "ombakning", uppläggning och ombyte kom gästerna och jag fick mera presenter, en herrgårdsupplevelse. Vad mysigt, bara J och jag, det är verkligen något som vi inte är vana vid. Vi har alltid barnen med oss, det kommer att kännas som att något fattas. 

Fatet är från Indiska

 Halloumi med persikor, det söta i en fin kombo med det salta. Egentligen ska det vara en chilimarinad på persikorna, nu blev det en barnvänligt variant. Den stora tyckte om halloumin men den lilla undrade om det var ost, kyckling eller suddgummi....      :-)


  Min arbetskamrat, A, tipsade mig om sesamstick. Skär tunnbröd i fem remsor. Smöra dem och pensla på en blandning av olivolja och äggula. Strö på rikligt med sesamfrön och lite flingsalt. Grädda i övre delen av ugnen i 250 grader i 4-5 min. Akta så att de inte blir brända , det går fort - undvik att dammsuga!




Till dessert blev det vit chokladmousse med marinerade gubbar. Jag blandar gubbarna med flytande honung och lime (både skal och saft). Låt marinaden står kallt ett par timmar innan uppläggning och servering. Blanda till moussen (jag hade vit choklad, turkisk yoghurt och vispad grädde), lägg i portionsformar och kyl i minst två timmar så att den hinner stelna.

Oj, vad jag har blivit uppvaktad. Jag ska visa er mitt fina fat som jag fick av mitt arbetslag så fort jag fått till en rättvis bild.

KraaaaaaaaaaaaaaaaaaM

1 kommentar: