tisdag 1 juli 2014

Mer Mallis

Solen vill inte titta fram och värma oss och då är det lätt att tänka tillbaka på Mallis solvarma dagar. Har ni också regn?

Eftersom M var lite trött efter sin feber valde vi bort längre utflykter. Den enda avstickaren från beachen gick till marknaden i gamla Alcudia. Förutom marknaden finns mycket annat att se, från romartiden finns bland annat en teater och en utgrävd stad, Pollentia, (från 123 f.Kr). Stadsmuren är från medeltiden och därifrån har man en fin utsikt. Det är jättemysigt att bara strosa runt bland alla byggnader eller att sitta vid ett café och titta på folk. Det var tokmycket människor där som trängdes bland marknadens alla försäljare. Solen, värmen och människorna gjorde att det kändes som att luften kokade/dallrade. Det var skönt att komma tillbaka till hotellet och poolen.




Förutom kläder och smycken är det skinnväskor från Inca som är mest prisvärt.


 Påskön eller Puerto del Alcudia? 
När jag var på Mallis först gången, 1990, låg min favoritrestaurang här. Då fanns det paraplydrinkar, färgglada fåglar i burar, Hawaiikransar i taket och paella i gjutjärnspannor. Nu är det en modern tapasrestaurang eller påskön (?).




Mallorkinsk fisk när den är som godast.



Det blev en och en annan kalori och det är svårt att motstå allt det goda. Jag åt inte upp allt jag tog men provsmakade lite av varje, vilket kanske inte är det bästa för en laktosintolerant.......tur det finns tabletter.


Ha det gott!

Kram ♥♡♥













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar