lördag 26 oktober 2013

Tröstbrownies

Hej!

I dag har det regnat och regnat, det är mörkt och det känns som att det är kväll hela dagen. Den lilla väckte oss alla klockan sju i morse och det är faktiskt sovmorgon. I vanliga fall brukar hon vakna runt halv sex och det är INTE sovmorgon.

Den stora är på kalas och mannen och den lilla leker med Pet Shops. Det är intressant att lyssna på dem. Vi har en liten bestämd dam, hon bestämmer allt, vilket djur han ska vara, vad den ska heta, säga, gå, äta och tänka. Egentligen skulle hon kunna leka alldeles själv.

I dag blev det "jag vill också gå på kalas-fika" =  "tröstfika". Marmorerade cheesecakebrownies från Pernillas Praliner. Vill ni veta hur boken ser ut kan ni titta här






Marmorerade cheesecakebrownies    ca 10 st bitar

Browniesmet:
75 g smör
2 1/2 dl socker
3 msk kakao
2 ägg
2  - 2 1/2 dl mjöl

Cheesecakesmet:
2 1/2 dl ricottaost 
3 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg

Smörj och bröa en liten långpanna. 
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Blanda ner socker och sikta ner kakao. Vispa i ägget och sikta till sist i mjölet och rör till en jämn smet. Håll den i formen.
Rör ihop ost, socker, vaniljsocker och ägg. Ringla cheesecakesmeten skedvis över browniesmeten. Rör försiktigt med en gaffel så att båda lagren blir lätt blandande.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 40-45 minuter eller tills kakan känns fast. Den får inte bli övergräddad, då blir den torr! Låt kakan svalna i formen och skär sedan den i rektanglar eller kuber.
Ringla på kolasås straxt före servering och toppa gärna med en physalis.

Nu väntar storsortering av den lillas leklådor. Jag antar att vi kommer att hitta en hel dem smått och gott som skulle ha kastas för länge sedan.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar