tisdag 21 juli 2015

Bland det bästa under sommaren

 Jag går eftermiddag värmde solen oss ända till kvällen. 

Hej!

Bland det bästa med sommaren är de varma sköna kvällarna med grillat och gott sällskap. I går kväll passade vi på att vara och njuta. Vår uteplats går runt hörnet och eftersom jag inte hittat de perfekta loungemöblerna flyttar vi bord och stolar efter solen. 

Vi grillade kycklingfiléer med en frisk gemolatasås som tillbehör. Tidigare har jag haft svårt för citron i mat men på senare år uppskattar jag friskheten och syran.

Så här gjorde jag:

Skölj och finhacka persiljebuketter, jag använde 2 stycken krukor till 4 filer. Till det tillsatte jag 2 stycken vitlöksklyftor (ej för stora), den ena finhackade jag och den andra pressade jag. Jag tillsatte också rivet skal av en stor citron och knappt 1/2 dl citronsaft. Jag blandade allt väl och sist ringlade jag 1/2 dl olivolja över blandningen och rörde om. Låt gärna gremolatan stå en stund innan ni ska äta. Jag skedade gremolatan över skivade kycklingfiléer straxt innan servering.
Enkelt och gott.
I dag har vi haft fullt upp här hemma. Vi ska, som jag tidigare skrev, försöka sälja några möbler på Blocket. Hittills har det gått bra och det tog nästan exakt 40 min från att jag lade ut annonsen tills mitt kära gamla vitrinskåp blev såld. Det känns både bra och sorgligt, tänk om jag ångrar mig. 

Vi har fortfarande några blåbärskvistar står på köksön och i eftermiddag ska jag steka blåbärspannkakor och jag hoppas att dessa blåa bär ska kunna ersätta den söta sylten. Barnen har ätit (för) mycket socker i sommar och de behöver vänja sig av med det söta. Jag håller tummarna att det blir som jag tänkt mig.
Ute öser dagens regn ner och vi har tänt lamporna inomhus och är glada över att vi inte behöver elda i kaminen. Är det höst?

Kram Lena, 


2 kommentarer:

  1. Visst är det höst! Jag badade badkar igår kväll, händer inte så ofta i juli... Vilket härligt kycklingrecept, det provar jag gärna!

    SvaraRadera
  2. Nej, inte är det höst än! :-) Högsommar hos oss i norr! Allt blommar i massor och de varma kvällarna med fortfarande ljusa kvällar är magiskt. Receptet låter ljuvligt gott. Måste prövas. Önskar dig en fin onsdag!

    SvaraRadera