lördag 25 juli 2015

OpenART 2015

Hej!

I går var vi till Örebro och gick runt och tittade på OpenART 2015 (den 5:e upplagan), det fanns mycket fint att titta på för både barn och vuxna. Det fanns också mycket som var mindre lätt att ta till sig men det fina med konst är att det finns något för alla. I år finns det sammanlagt (ute och inne) 80 verk att titta på, det är 72 konstnärer från hela världen som delar med sig av sitt skapande och resten är från konsthögskolor. Det är många verk som är placerade i gallerier och andra offentliga byggnader, vi ville vara ute så mycket som möjligt och såg därför bara konstverk som stod ute. Vi gick längst ån och avslutade vår rundtur med att tillverka egna alster i skaparverkstaden, det var full koncentration och alldeles tyst i salen.

Vi passade på att luncha på Stallbacken, det har blivit en tradition, först konst och sedan Stallbacken. Solen sken, maten var god, och det spelades livemusik, kan det bli bättre. 

Det blev en lång dag. Vi, läs vi vuxna, hade tänkt att åka hem tidig eftermiddag men barnen ville gå mer och J fick springa till bilen och lägga i mer pengar i automaten. Vi kom till Örebro runt klockan elva på förmiddagen och kom hem straxt före klockan sex på kvällen. Alla var nöjda och trötta.
 Tyvärr fattades det "byggstenar" på en hel del byggnader, ett par tjejer berättade för oss att chokladkexen försvann fort och även om det nu har stått hela sommaren äts det lite då och då av torn och hus. Ser ni berget längst ner till höger, det av chocolate chip cookies? 
Vi började dagen med ett studiebesök inne i Örebro slott och såg bland annat fängelsehålan som Lasse-Maja lyckades rymma från. Det lustiga var att precis innan vi klev ur bilen frågade M om vi skulle titta på en staty av Lassa Maja (?). Tydligen har hennes fröknar berättat om Lassa-Maja och att han satt fängslad inne i Örebro slott. M tyckte att det var både intressant och lite otäckt, inte för att det var ett mörkt instängt fängelse, utan för att det kanske skulle finnas mumier inne i slottet (?) 
I dag är det lördag och vi ska äta tacos, det har vi inte gjort på hela sommaren och egentligen tycker jag att det passar bäst till hösten, men som vanligt regnar det och det är mörkt och läge för lite tända ljus. Det ska bli både både gott och mysigt.
Kram på er

4 kommentarer:

  1. Så häftigt...jag skulle också vilja krypa in i ett popcorn :) Kram Anette

    SvaraRadera
  2. Visst är Open Art läcker! Gillade de cyklande damerna mycket och bollen gjord av böcker. Fin kväll till dig!/Kram

    SvaraRadera
  3. Visst är Open Art läcker! Gillade de cyklande damerna mycket och bollen gjord av böcker. Fin kväll till dig!/Kram

    SvaraRadera
  4. Vilka coola grejer! Tacos blir väl perfekt, det känns ju som vilken höstkväll som helst:)!
    Sv: Saften skummar väldigt lite och går utmärkt att frysa. I och med att den inte kokas smakar den så mycket mer! Den smakar verkligen sommar!

    SvaraRadera