söndag 12 juli 2015

Krämig jordgubbspaj

  Sommarfika med färska jordgubbar, finns det något godare.

Hej!

I dag vilar vi oss efter gårdagens utflykt till Parken Zoo (bilder kommer).Vi. läs vuxna, trodde nog att vi var "färdiga" med Parken Zoo men M ville gärna se den nya dinosaurieparken och det tar bara drygt en timma att köra dit så vi passade på när det för en gångs skull skulle vara en regnfri dag. Det blev en lyckad dag med värme, sol, glass, dinosaurier och karuseller. Det var "lagom" långa köer till karusellerna och nytt för i år är att åkpass ingår i entrébiljetten (iofs är biljetterna nu dyrare men man slipper köpa/köa) och barnen kunde åka hur mycket de ville. Vi var inne i parken i hela 7 1/2 timma, tiden gick fort när man fick klappa gosiga alpackor, mata jätteuttrar och över hundra år gamla jättestora sköldpaddor. Till slut orkade de inte åka mera karuseller och efter ett besök på Max somnade M nästan innan vi hunnit ut på motorvägen.

I dag skiner solen faktiskt (igen) och vi har hunnit med ett dopp i sjön, det var inte lika varmt och skönt som förra veckan men det gick att vara i en liten stund innan man blev blå om läpparna.

I går bakade jag en paj med färska jordgubbar, det gäller att passa på för snart går det inte att få tag i svenska gubbar. Här är receptet.

  Krämig jordgubbspaj       
                    
 Ugn: 200 grader

Pajskal: 
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl strösocker
100 g Smör
1 st ägg

Fyllning:
300 g jordgubbar
3 dl gräddfil
2 st ägg
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Blanda alla Ingredienser tills pajskalet i en matberedare och blanda till en dag. Tryck ut degen i en smord pajform.
Fördela jordgubbarna Ovanpå pajskalet och dela ev. de stora.
Blanda sedan ihop alla ingredienser tills fyllningen och häll den över jordgubbarna.
Grädda i ca 20 minuter, provstickan ska vara torr men kakan ska fortfarande "dallra".
Toppa pajen med jordgubbar och pudra över florsocker straxt innan servering.
Servera med glass, gärna med smak av ägglikör.
Nu ska jag unna mig en pajbit.
Vi ses!

Kram Lena

1 kommentar:

  1. Men åh! Så gott! Det här måste jag absolut pröva när jordgubbarna börjar mogna. :-) Kram

    SvaraRadera