söndag 5 juli 2015

Slapp dag med vattenlek

Hej på er! 

Har ni det bra i det fina varma vädret? Visst är det skönt att kunna sitta ute till sent på kvällarna, att bara öppna altandörren och låta barnen få springa ute direkt på morgonen och att ute bli inne.

Vi har spenderat hela dagen i vattnets tecken. Vi började med att åka till stranden och avslutade med vattenlek hemma i trädgården. Det var riktigt varmt och skönt i vattnet och det gäller att passa på att bada för nästa vecka bit det...gissa...jo, regn och 15 grader. 
Jag och den äldsta har varit en sväng till Halland och gick loss inne i Gekås, det var roligt men varmt och kanske hade det varit bättre att utnyttjat soltimmarna men väl inne i varuhuset glömde vi bort solen. T storshoppade och förutom kläder köpte hon bland annat vattenballonger med en tillhörande fiffig vattenpump och en vattenspridare (till M) i form av en glad bläckfisk som "går bananas" när vi sätter igång vattnet. Armarna tokviftar och det är svårt att inte bli blöt. 
 På barnens önskan har vi återinfört temamiddagar och i kväll ska vi äta typiskt amerikanskt. Vi ska grilla hamburgare och revbensspjäll. Det var tveksamt om vi skulle kunna sitta ute i kväll, vi fick besök av stora getingar som gärna ville bygga bo i våra utemöbler (?). De var väldigt envisa och till slut var J tvungen att köpa en effektiv spray. Det är ledsamt att behöva döda dem men samtidigt vill vi gärna kunna använda vår uteplats.
I dag har det verkligen känts som semester, det tar alltid en vecka innan jag går ner i varv och slappnar av, en hel vecka bli liksom någonting mellan jobb och ledighet, det är jättedumt med inget att göra något åt. 

Nu ska jag ta tag i middagen, en coleslaw ska förberedas och grillen tändas. 

Kram på er

3 kommentarer:

  1. Visst har det varit underbara dagar! Och den bästa leksaken på sommaren måste vara vatten. Bada i och leka med. :-) Fin kväll till dig!

    SvaraRadera
  2. Härliga bilder från Mallis! Verkar som att ni haft det toppen. Hoppas att vi får mer fina dagar!

    Kraaaaam

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi hade det bra och jag njöt verkligen av värmen. Jag tog med mig den hem men det verkar som att den har flyttat tillbaka. :( Fin sommar till dig! .)

      Kram

      Radera