lördag 8 juni 2013

Soltrötta barn och ett sessbröllop

Hej på er!

Det verkar som att sessan kanske får några droppar regn på sig. Regn ger ett lyckligt äktenskap har jag hört och det låter lovande med tanke på att himlens alla portar öppnade sig när vi slog upp kyrkportarna efter vår vigsel. Det vräkte ner och alla gäster blev blöta.

I dag är vi en soltrött familj. Barnen är gnälliga och vi vuxna är trötta. På förmiddagen var vi och shoppade en ny damsugare, den gamla var bokstavligen utbränd och gick i förtidspension. Vi har nog aldrig träffat på en försäljare som var så ivrig att sälja damsugare, han pratande och pratade, J hade svårt att komma därifrån. Jag och barnen hann avverka alla locktänger, Wii-spel, dvd-filmer och ett toalettbesök. Till slut kom vi ut med en fin liten gråbeige damsugare som nu har mycket att bevisa efter den uttömmande föreläsningen (av försäljaren). Jag hann även med att inhandla två nya bikinin så nu måste det bli en solig badsommar.

När vi kom hem fyllde barnen hela trädgården med hinderbanor tillverkade av hopprep, rockringar, hinkar, bollar osv. Frågan är vem som ska städa allt när de tröttnar. Dessutom hoppar de med gosedjur som nu är fulla med gräs och jord.

Vill passa på att rekommendera en supergod frusen jordgubbscheesecake. Receptet har jag fått av en arbetskamrat, snälla M.


 Vacker, eller hur?....


 ...och supersmarrig.


Ser ni alla lager, om du vill kan du dölja det men jag tycker att det är vackert när de syns.

Här är receptet

Frusen jordgubbscheesecake

100 g färska jordgubbar
3 dl vispgrädde
200 g färskost, jag använder Philiadelphiaost
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
120 g Singoallacheescake
ca 1 dl jordgubbssylt (sqeezy) 

Mixa bären till puré och vispa grädden.
Vispa i hop  färskost, äggulor, socker, vaniljsocker och salt i egen bunke.
Vänd försiktigt i grädden och purén i färskostblandningen.
Skär kakorna grovt.
Täck en springform med plastfolie, det går lättare att lossa kakan vid servering.
Varva glassmeten med kaksmulorna och sylt i en springform, börja och sluta med glassmeten.
Frys i minst 5 timmar och ta ut den en halvtimme före servering. Dekorera med färska jordisar.

Njut!

Kram på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar