lördag 1 juni 2013

Matdag

Hej på er!

I dag har det varit en skön lördag. Vi har ätit och ätit hela dagen. Vi började förmiddagen med nybakad rabarberpaj, fortsatte med skinksallad med allt i till lunch, grillade grekiska biffar till middag och dessutom avslutade vi vår matdag med grillad ananas och glass. Phu!


Syrliga rabarber under sött frasigt täcke...mums....Jag har den här smeten till många av mina pajer, det går otroligt fort att göra. Blanda smeten och täck den som ett lock över bär eller frukt. Jag har provat med äpplen, jordgubbar, körsbär, vinbär.....Serveras med vaniljglass.



I dag har det nog varit årets varmaste dag så vi flyttade ut lunchen till vårt "dragiga" trädäck.  Det var för en gångs skull skönt med drag.


Skönt med kväll. Den stora har varit på kalas och hon var genomsvettig av alla lek och full av popcorn, fika, godis, chips, ostbågar och kolsyra när vi hämtade henne. Det börjar bli större krav inför alla kalas. I dag lockades hela håret i små korkskruvar och sattes upp med små strasspännen. Dessutom hade hon nyinskaffade (av mormor) kläder. Nu sitter hon nyduschad utan lockar i soffan och äter....mer....ostbollar. Den lilla har hållit igång trots snor och lite feber, hennes humör pendlar, det behövs inte mycket till motgång för att hon ska bryta i hop. Det var riktigt synd om henne på förmiddagen, hon snubblade över sina sandaler när hon blåste såpbubblor och fick all såpa över huvudet, skrubbsår på knäna och blod på klänningen. Det var bara att ställa henne i duschen.

Kram på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar