lördag 18 juli 2015

Lunch i ett vattentorn

En god lunchbuffé i Svampen.

Hej på er!

I veckan åt vi en god lunch i Örebros vattentorn, Svampen, och vi hade en fin utsikt över Örebro. Nja, fin och fin, Svampen håller på att renoveras och vi fick tyvärr inte, till M besvikelse, gå ut på utkiksplatsen och gå runt. Det gick att gå runt inomhus men det är så klart inte lika roligt.

Maten var väldigt god, olika grönsaker/sallader och "röror", fyra varmrätter varav en vegetariskt och ostbricka och äpplepaj till dessert. 

Jag tog några bilder inifrån men de blev suddiga.

Vattentornet invigdes i maj 1958 och innehåller 9 miljoner liter vatten. Min pappa har berättat att de cyklade hela vägen till Örebro bra för att åka upp i Svampen och fika. På Örebros hemsida står det att ca 9 miljoner har besökt Svampen. Tornet är 58 meter högt (ju högre torn desto bättre tryck av vatten till hushållen) och jag har hört att Svampen har inspirerat en shejk att bygga ett mindre till sig själv.

Det var en trevlig liten utflykt tillsammans med mina föräldrar. Vi brukar fira min mammas födelsedag genom att åka och luncha någonstans runt vår lilla stad.

I dag blåser det och jag ska passa på att sortera i mitt gamla fina skåp som jag efter många funderingar ska sälja på Blocket. Det är jättefint men nu funderar vi på att köpa nya sovrumsmöbler och då passar den inte riktigt in.

Kram på er

1 kommentar:

  1. Ljuva minnen:)! När jag var liten och vi besökte bekanta i Örebro tog vi alltid en tur till vattentornet! Där fikade vi och åt grodbakelser, dvs gröna marsipanbakelser i form av grodor!

    SvaraRadera