lördag 13 juli 2013

Hos Pettson och Findus

Hejsan!

Vi har varit på en liten utflykt till Katrineholm och besökte Julita gård som tillhör Nordiska Museet. Jag fick tips av en arbetskamrat, M. Tack för tipset M!

Vi packade i barnen åksjukepiller och bilen med bananer, vatten, pizzabullar och cd-skivor. Efter att ha lyssnat på Lollo och Bernis sånger på alla nordiska språk i bilen i över en timme var vi framme och solen stekte från en klarblå himmel, härligt. Det var en trevlig dag med mycket att se. Barnen tyckte bäst om Pettson och Findus gård. De lekte lekar med Findus och var på Muckeljakt. Under jakten fick de bland annat lära sig att källsortera och hur man planterar växter. Den stora lyssnade uppmärksamt medan den lilla tröttnade efter tio minuter och gick tillbaka till Pettsons hus och lagde mat. Vi  tittade också in i Skansenstugorn och Skansenmuseet där vi fick titta in i löjtnant Arthur Bäckströms hus. Vi avslutade i "lekrummet" som var ett gammalt sädeshus, där lekte barnen i en gammal lanthandel och mjölkade en ko.

Hemma hos Pettson och Findus

 
Som ni ser på kons juver så är det dags att mjölka.
Det fixade de lilla.

När vi skulle åka hem ville barnen åka i mormor och morfars bil. Det var två trötta barn, den lilla somnade efter fem minuter. Det var en jättebra utflykt för barnen och det fanns många utställningar för oss vuxna. Hade mannen fått bestämma hade vi nog fortfarande gått bland alla utställningar.

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar