Nu i kväll gjorde jag min favoritpotatissallad. Superenkel och inte så mäktig som den köpta lätt kan bli och dessutom är den bra för oss som är laktosintoleranta.
Så här gör jag:
Jag hackar rödlök och/eller purjolök beroende på vad vi ska äta till (om det är lax använder jag purjo), i dag fick J bestämma och det blev olika sorters korvar på menyn.
Jag blandar också i kapris, helst de stora och gräslök från trädgården.
I dag fick några körsbärstomater också åka i eftersom vi hade några ensamma kvar i kylen. Det bästa är att man kan helt enkelt blanda i det man vill, i bland tar jag i fetaost och oliver.
Fatet är grekiskt, det har jag köpt på Samos för tio år sedan.
När jag blandat allt "grönt" lägger jag i varm (delad) potatis över det gröna. Det är viktigt att den inte har kallnat. Sedan är det dags för det gottiga, dressingen.
Dressing:
Dressingen består av balsamvinäger/balsamico, olivolja, dijonsenap, flytande honung, vatten och peppar. Börja med att blanda vinäger och sena än balsamvinäger.
Tillsätt olivolja under omröring / vispning.
Honung och vatten tillsätts efter smak beroende på hur stark och hur sött dressingen ska vara. Tänk på att balsamico är sötare.
Avsluta med peppar och ev. salt.
Slå drygt halva dressingen över den varma potatisen och låt den sugas in i potatisen. Innan servering hälls resterande dressin i. Blanda runt och njut.
Tyvärr blev kortet på den färdiga potatissalladen suddig. Det här potatissalladen är från tidigare i sommar och saknar tomater |
Ha det gott i värmen! Jag såg på klart.se att det ska bli molnfritt och 31 grader till helgen. :-)
Kram på er!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar