tisdag 27 januari 2015

I förvirring

 Det råder förvirring i vår trädgård. Den ovanligt milda (gröna) vintern har gjort att träd och buskar inte vet om de ska "knoppa" eller vintervila. Det bokstavligen hänger snödrivor på buskarna och samtidigt tittar knopparna fram. Hur ska det bli?
Hej på er!

Veckan har kickat igång och den gjorde det rejält. I går, runt lunch, fick M plötsligt feber och ont i magen och ryggen och efter några timmar fick vi åka till akuten och där blev vi kvar hela kvällen. Efter diverse provtagningar fick vi sent på kvällen välja mellan att lägga in henne eller åka hem, vi valde efter mycket velande att åka hem med ett direktnummer till akutläkaren i fickan. Det var en slö och utmattad liten som somnade innan hon hann lägga huvudet på kudden. Natten blev orolig men ok och klockan nio var vi tillbaka på akuten. Det togs nya prover och infart sattes in i liten arm, hon var tapper och bet ihop. Nu är vi hemma och har permis från nålar och sjukhussängar och hoppas att det vänder till det bättre.

I dag är det förintelsens minnesdag och det har visats en hel del dokumentärer under veckan som gått. Vittnen och överlevandes bilder och berättelser är så hemska, starka, vidriga och viktiga, utan dem skulle vi inte få veta.
Solen skiner och en ynklig med tapper liten vill ut och åka skidor i " pappas skottade bana" och det tolkar jag som positivt. I går gallskrek hon hela eftermiddagen och sedan sa hon inte en hel mening på hela kvällen, mammahjärtat fick ont.

Nu ska jag försöka få i M lite vätska och det är inte helt lätt.

Kram Lena

2 kommentarer:

  1. Jag hoppas att liten kryar på sig snart och att det inte är något allvarligt.
    Det är bra att vi blir påminda om förintelsen med jämna mellanrum. Vi får inte glömma. Framför allt inte nu när vi ser vilka krafter som är på framfart både i Sverige och Europa.
    Ta hand om er!
    Kram Helén

    SvaraRadera
  2. Usch då, barn som är riktigt sjuka är en pärs! Det är rätt coolt vad mycket som förbereds redan nu på träd och buskar inför vårens ankomst! Jag längtar efter att solen börjar värma och sätter lite fart på naturen!

    SvaraRadera