torsdag 13 februari 2014

Enkel kyckling

Vill ni ha ett middagstips?

En snabb enkel kycklingrätt med få ingredienser som passar både till vardags och till fredagsmys. Det är marinerade solrorkade tomaterna och rosmarin som gör smaken. I vanliga fall, till exempel i sallad, tycker jag att soltorkade tomater tar över men i den här rätten kommer de till sin rätt.


Kycklingfile
Marinerad soltorkad tomat
Rödlök
Matlagningsgrädde
Färsk rosmarin eller timjan
Soja
Salt & Peppar

Ansa och skiva kycklingfiléer. Stek den (nästan) färdiga i en stekpanna och lägg dem sedan åt sidan. Glöm inte att salta och peppra - var försiktig med saltet, det ska var soja i grytan.

Hacka rödlök och dela marinerade soltorkade tomater (i olja) till två halvor, för små bitar kokar lätt sönder. Jag hade en hel burk tomater till ett kilo kyckling. Stek lök och tomater i stekpannan, löken ska bli glansig och mjuk.

Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan och låt allt blandas/stekas ihop. Häll över grädde och lite soja. Mot slutet tillsätta färsk grovhackad (delad) rosmarin eller timjan. J glömde köpa rosmarin så jag hade i torkad timjan och det blev bra det också. Låt att koka i hop så att "smakerna sitter :-)".

Servera med sallad och Basmatiris.

Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar