onsdag 11 december 2013

Saffransfudge

Hej på er!

I dag har snön regnat bort och det känns som en oktoberdag.

Jag har gjort saffransfudge på vit choklad. Lite för sött för mig och dessutom inte bra för min laktosintolerans. De övriga i familjen har mumsat och mumsat, trots att det inte är lördag.






Fatet med fot och tillhörande glaskupa kommer från Vitrinskåpet som ni hittar här.

Här är receptet om ni vill bli "söta".

Saffransfudge

I burk kondenserad mjölk
400 g vit blockchoklad
1 pkt saffran
2 msk smör
ev. 2 krm gul karamellfärg

Smält vit choklad, kondenserad mjölk och saffran över vattenbad. Tillsätt ev karamellfärg. Rör sist ner smör och rör tills smeten är glansig och fast. (Om du väljer att tillaga fudgen i mikron tillsätts alla ingredienser utom smöret.) Häll upp smeten i en bakplåtsklädd form, 20*20 cm. Låt den stå och stelna i rumstemperatur över natten. Skär i kuber och förvara den i kylen.

(Jag tillsatte inte smör och det fungerade bra.)



1 kommentar:

  1. Oj, oj...den låter sååå smaskig och den ser jättegod ut! Måste nog göra den i helgen :). Ses!

    Kram Malin

    SvaraRadera